Любомир Стефанов и проф. Румяна Коларова за възможните и невъзможни

...
Любомир Стефанов и проф. Румяна Коларова за възможните и невъзможни
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Продължаваме промяната искат да обезкостят ДБ като им изсмучат електората

Любомир Стефанов и проф. Румяна Коларова за вероятните и невъзможни обединения преди и след изборите

Преди началото на предизборната акция главният спор сред партиите е за това би трябвало ли да се възобновят договарянията с " Газпром " или това не е вид за страната ни. От БСП настояват да стартират тези договаряния, " Демократична България " пък са на противоположната позиция, " Продължаваме промяната " първо изрично не желаеха да има договаряния с " Газпром ", само че в този момент нямат нищо срещу.

" Ще имаме ясно опълчване и двете спорещи страни няма да стъпват твърдо върху обстоятелства досега на изборите. На тези избори се повтаря това, което сме виждали и предходната година. Двете различни тези нямат нищо общо ", коментира политологът проф. Румяна Коларова в " България заран " по.

Според политолога Любомир Стефанов това опълчване ще докара до истеризиране на тона в акцията. Той предвижда, че няма да има говорене всъщност, а обстоятелствата и причините ще отсъстват.

" Основното, което ще бъде друго, е ролята и смисъла на служебния кабинет. Сблъсъкът е сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ. Тезите са доста ясни. Основната теза на ГЕРБ е, че " Продължаваме промяната " в множеството случаи не знаят какво вършат. Тезата на " Продължаваме промяната " е, че доста добре знаят какво би трябвало да създадат, само че мафията им пречи. Служебното правителство ще играе доста основна роля. Ако служебното правителство успее да се оправи с рецесиите, то това значи, че тезата на ГЕРБ ще надделее. Ако не успее да се оправи, " Продължаваме промяната " ще получи бонус ", съобщи проф. Коларова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ проблемите, в които са нагазили от " Продължаваме промяната ", са били освен ситуационни, само че и завещание от двата служебни кабинета на президента Румен Радев.

" Аргументите за настрана явяване на изборите на " Продължаваме промяната " и " Демократична България " не са състоятелни. Политици не би трябвало да боравят с тези неща, изключително преди акция по този метод. " Продължаваме промяната " се явяват в съдружен формат, няма независима регистрация. Опитвайки се да наподобяват отворени и диалогични, те считат, че могат да уголемяват електорална база, каквато нямат, защото са се явявали единствено веднъж на избори ", акцентира политологът Любомир Стефанов.

Той добави, че " Продължаваме промяната " считат, че могат да обезкостят " Демократична България " като им изсмучат електората. Политологът изрече тезата, че Демократична България е втори желан сътрудник на " Продължаваме промяната ", защото първият е БСП, на които разчитат. Според проф. Коларова " Продължаваме промяната " ерозират електората на БСП, които са атакувани и от Радев, и от Стефан Янев.

Стефанов посочи, че няма да стигнат гласовете, с цел да ръководят единствено две партии. Той проучва, че БСП ще им бъде нужна, заради това, че най-вероятно ще им би трябвало и четвърта партия. Проф. Коларова обърна внимание, че двупартийна коалиция е допустима единствено между ГЕРБ и " Продължаваме промяната ", само че това е невъзможна коалиция, тъй като има нужна от трета партия, която да ги свързва.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР