Любомир Минчев се е отказал от поста си като национален

...
Любомир Минчев се е отказал от поста си като национален
Коментари Харесай

Любо Минчев се отказа от поста национален селекционер

Любомир Минчев се е отказал от поста си като народен селекционер, разкри легендата Петко Маринов в изявление за Канал 3, а президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков удостовери новината.

„ Държах Любо да остане, тъй като той работи с този тим добре, направи промени. Говорих с него преди преди няколко дни в Правец, на контролата на младежите с Израел. Разочарован е от самата конюнктура, станаха противоборства, опълчване. Опитвах се да го убедя, само че очевидно е решен твърдо”, показа Маринов.

Президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков удостовери пред bgbasket.com, че България ще има нов народен селекционер, откакто Любомир Минчев е отказал да продължи контракта си.

„ Очаквам и все се надявам да размишления, само че очевидно няма да се случи. Той показа с мен аргументите, само че считам, че е редно самичък да ги заяви. Не ми харесва отговорът, в случай че аз имам някаква виновност, би трябвало да се каже. Може би трябваше още предходната година след първата фаза да подновим контракта. Но защото тимът играеше добре, не ми минаваше през мозъка, че може да откаже. Попитах го дали има към мен някакви искания, дали нещо не е било изпълнено, само че сподели, че не е към мен”, разяснява Глушков и продължи:

„ Мисля от много време към този момент и за други варианти за треньор, само че към този момент няма нищо съответно. Момчетата желаят него, познават го и работят добре. Не може да създадем друго, с изключение на да търсим различен. Иска ми се да е някой, който познава момчетата, тъй като идва значим квалификационен цикъл. Търсим, треньорите на клубни тимове мъчно ще си оставят тима.”

Глушков добави, че не е изключена опцията за чужденец за поста, само че той би трябвало да няма клубен тим, поради цикъла по който към този момент се играят квалификациите, и да е осведомен с България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР