Любомир КАЛЕВ "Зимен хребет", "Кралски чертог", "Нощен страж" - градове

...
Любомир КАЛЕВ "Зимен хребет", "Кралски чертог", "Нощен страж" - градове
Коментари Харесай

Няма грешка, така е замислено!

Любомир КАЛЕВ

"Зимен било ", "Кралски чертог ", "Нощен пазач " - градове и крепости на воюващи кралства. Враждуващи родове и династии. Разединение и кръвопролития. Оргии и произволи. Загубвам се в лабиринта от персонажи на кръвожадни владетели и владетелки, почтени рицари и рицарки, книжовници и сектанти, кръвни родственици, повалени от греховна пристрастеност. Помита ме армията от съживени мъртъвци, поведени да санкционират екзекуторите си.
Не съм пред екрана на пътуващото лятно кино с БНТ1, разпънат на площад "Европа " в квартал "Секирово " на гр. Раковски. На 24.07.2018 година виждам по НВО следващата серия от грандиозното кино представление "Игра на тронове ", рожба на американската, признавам я за водеща, киноиндустрия. Гледам и сравнявам въображението на основателите му с действителността, в която обитавам.
Ако сменя имената на героите и географските означения на континента Вестерос, "играта " във фантастичната сага замязва на днешната. Избирам без пробни фотоси сегашните настоящи лица и реализатори.
В битка за превъзходство, без паника за бъдещето, недосегаемата, "Дълбоката страна " на Запада, финансира терористи. За последното разобличаване ми оповестява от Бостън на 28.07.2018 година кореспондентката на БНР в Съединени американски щати Надя Маринова: администрацията на президента Обама, в лицето на Американската организация за интернационално развиване, отпуснала 200 000 $ на следената от "Ал Кайда " Агенция за ислямска помощ в раздорен Судан.
"Авторитарната страна " на Изтока противостои на светлите западни идеали да бъде отслабена - тя и самодоволната Европа. Затова погва самовзривяващите се бойци по въздух, вода и суша. Избухват "хибридни войни " с присъединяване на военнокосмически сили. Двата полюса си разменят кибер офанзиви.
Балканският военачалник Бойко се поставя на европейските лорд-командъри, както Джон Сняг на Денис Таргариен, красивата кралица на Юга. Избирам за ролята й комсомолката-канцлер Ангела Меркел, пробвала и от подвластния гедеерски живот. Приликите й с огненородената, неизпепелимата драконова майка са по-скоро идейни. Първата е робоосвободителка, втората пожела да приобщи армиите мигранти към европейските демократични и демократични полезности. Улеснени, бойците на "Ислямска страна " се разпръснаха из континента в спящи терористични кафези.
Генерал Бойко сплоти Балканските лордове към вероятността да влязат в Големия съюз с претекста, че нямат друга опция, с изключение на взаимозависимост от Изтока. Помири и изпокаралите се около опита за спасяването на редови войник Киро водачи в дребната коалиция "Финансово опитомени патриоти ". Така Велизар Енчев я назова пред Силвия Великова на 24 юли. Давам на Генерала ролята на Джон Сняг, нищо, че не е единствено ребро и мускул и по компликация задачата му не може да се съпостави с неговата.
С ролята на Тирион Ланистър, бащин палач, наклеветен отровител, постоянно наясно със подмолните игри по върховете на властта, чудесно изиграна от 135-сантиметровия Питър Динклидж, товаря фронтовака Валери Симеонов (ако се обиди, не знам кой ще ме избавя!), пратен в Народното събрание от Волен Сидеров "да прави работа, а не да се разхожда с шумомер в ръка ". Той пък е роден за ролята на Самуел Тарли, литератор, преписвач на апокрифи, врач на рицаря Джора Мормон, също влюбен в огнената Денерис, отличил се наедно с Джон Сняг в неравната борба с белите бродници върху заледеното езеро с изковани от валирийско стъкло мечове. Рицарската роля ще лепне на Красимир Каракачанов като аленото в керемидите "Брамак " върху петуниите на Мишева, в случай че открадна интригата в фамозната реклама на цигли по БНР.
Властта е нещо съществено. Не е като да те водят на каишка и потупват за смирение. Не си ли квалифициран, очаквай митинги, съдружни земетресения, заболявания по хората и животните, апетит, воден и огнен пъкъл. Експерти разясниха такива събития през третата десетдневка на юли в последните преди ваканцията новинарски излъчвания на БНР и Българска национална телевизия. Говориха ми за сбърканата философия на приватизацията (Димитър Събев в "12+4 " на 25-и) и на отбраната от водоприиждане (инж. Димитър Куманов в "Преди всички " на 26-и). Петър Волгин беседва на 25-и и с писателката Силвия Томова за отиващите си източноевропейски демократични елити, "отгледани в колбите на "Отворено общество " с 33-те милиарда на Джордж Сорос, - подкараха на съд и Унгария, осмелила се да го изгони - за "турбулентното време ", което ни следва и за връщането ни към обичайното ляво или дясно, "вместо да се лъжем какво е народна власт ". Кънчо Стойчев и Владимир Каролев дялкаха показаната на 21-ви визия на Българска социалистическа партия за България, до момента в който бяха на 25-и при Поли Златарева в "Още от деня ", само че не им стигна ефирно време да разчепкат и порочния български преход към народна власт и пазарно стопанство, закован с думите на Кънчо пред Силвия Великова на 24-ти: "Няма страна! Съсипахме я! Системата е болна! "
С постановката за последователното отмиране на страната, след което попадам в парадайса на задоволените потребности, ми пълнеха главата като студент. После цялостен живот, за разлика от днешната незаконна деятелност, обслужвана от недоправените закони на безжизнената страна, получавах съгласно труда си, постоянно в изискванията на уравниловка. Затова, брулен от пронизващия вятър на смяната, повярвах на обещанията за структурни промени, множеството неизпълнени.
Реформите не са по силите на Генерала, "симпатичният човек от безконечната чакалня, изчерпил ресурса си за реплика ", тъй като хората му са "извън АБ-то на съответната област ". Големият съюз го упреква единствено документално, без финансови последствия, а "истинските промени към този момент не могат да се създадат посредством избори ", тъй като преброителите са нечестници. Това ми споделиха на 29-и в "Неделя 150 " Христо Иванов от "Демократична България " и Татяна Дончева от "Движение 21 ".
Преди повече от 50 години се чудех на Великите културни и промишлени революции на тоталитарния китайски водач Мао Дзе Дун. В сини дочени облекла, хунвейбините му вилнееха като днешните салафити. В дворовете им, вместо картечници върху пикапи, димяха домашни леярни. Изтребваха врабчетата с прашки, с цел да не кълват от житото. Пострадаха Лин Бяо, вторият човек в страната, и маршал Пън Де Хуай с още два милиона китайци. Днес, до момента в който им вършим конгреси, с цел да ни ощастливят като вложители, потомците им кръстосват търговски мечове с уплашената от напредъка им "Дълбока страна ".
Не можем да ги стигнем, малко сме и всички се познаваме. Така възкликнал Джоу Ен Лай, ръководителят на Президиума на Държавния съвет на Китайската национална република, като чул от ген. Иван Винаров, някогашен руски шпионин в Китай, че ние, българите, сме единствено 7 милиона. Братовчеди сме си, повтори го и "командира " Иван Костов, който виждам единствено в ролята на двуликия лорд Белиш, по прякор "Кутрето ".
Шегата настрани, само че не ми олеква от тежката мисъл, че нищо не е сбъркано, преднамерено е! Предначертано е и се извършва! Да съществуваме в измислена, лъжлива действителност, в която да напредваме със знаковите очила, татуировките и ноктопластиките по страдащите от незадоволително внимание тела на индивидите в особените общности и със пристрастеността на безхаберниците, впуснали се да подаряват все по-прозрачни нощници на възлюблените си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР