Любомир Ганев, президент на Българска Федерация Волейбол, говори след края

...
Любомир Ганев, президент на Българска Федерация Волейбол, говори след края
Коментари Харесай

Любо Ганев: В България нямаме изискване да плащаме за загуби

Любомир Ганев, президент на Българска Федерация Волейбол, приказва след края на съвещанието на Управителен съвет на централата във вторник.

Към Любо Ганев бе заложен въпрос за какво националите ни за мъже и дами не са получили награди за присъединяване си във Волейболната лига на нациите през 2022 година.

“Не са изплатени. За VNL първо няма погашение на награди. Няма изплащани на награди. Имаше обещани награди за победа. Парите ще бъдат изплатени, откакто дойдат през януари идната година ”, съобщи Любо Ганев.

“Дали ще даваме награди за загубите? Ако във вашата работа ви заплащат за несвършена работа, то в България нямаме условие да плащаме за загуби. Няма никакъв тласък за състезателите! Какво? Да участваме, да допуснем 12 загуби и да чакат награди за това? Няма подобен устав! Кои са тези правилници? Нямаме правилници! Ние нямаме такава процедура! Парите са дават на Българска федерация по волейбол (БФВ). БФВ подсигурява лагери, контролни срещи, самолетни билети, екипировка, хотели - всичко…

Тези пари не са дават на състезателите! Те се пресмятат на база победи и загуби. Тези пари се дават на федерацията, не на състезателите. На състезателите се дават контрактувани награди. Ние се бяхме разбрали:

При класиране от 6-о до 8-о место във VNL по 50 % от направените награди.

60% за състезателите, 40% за федерацията при 5-о място.

70% за 4-о място на състезателите и до 100% при класиране преди всичко ”, добави президентът на родната ни централа.

“Ако вие си мислите, че ние ще плащаме на всеки един играч, единствено тъй като е в националния тим, само че да няма мотивация за победи… Ние получаваме парите от FIVB. Към момента няма чиновник или член на БФВ, на който да не му е изплатено всичко до стотинка ”, безапелационен е Любо Ганев.

“Мъжете реализираха 2 победи във VNL. Жените реализираха 4 победи. При мъжете имат за приемане $11 000, а дамите $22 000. Щабовете на двата тима ще ги разпределят тъкмо кой по какъв брой би трябвало да получи ”, добави Любо Ганев.

Гледай волейбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Шампионската лига за мъже и дами и Световното клубно състезание за дами, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР