Любомир Епитропов подобри един от емблематичните национални рекорди в българското

...
Любомир Епитропов подобри един от емблематичните национални рекорди в българското
Коментари Харесай

Национален рекорд не стигна на наш плувец за олимпийска квота

Любомир Епитропов усъвършенства един от емблематичните национални върхове в българското плуване, само че към момента не е сигурен участник на олимпийските игри в Токио `20. На международното състезание в Куанджу (Кор) възпитаникът на Николай Вакареев и играч на " Вихрен " (Сандански) финишира на 200 м бруст за 2:11,78 мин. и смъкна 16 стотни от досегашното върхово достижение за страната ни - 2:11,94 на Михаил Александров от олимпиадата в Пекин `08, неговото последно съревнование под български байрак.

Епитропов сложи новия връх в сериите от шампионата на планетата, подобрявайки с повече от 2 сек. личното си най-хубаво време (2:13,86 мин.). И новият народен връх обаче не бе задоволителен на Любо да покрие олимпийския стандарт А (2:10,35). 20-годишният търновец от дълго време има затрупан норматив Б (2:14,26), само че той се ползва единствено в случай че в съответната дисциплинираност няма задоволително плувци под стандарт А.

" Плуването ми се получи, поизпуснах третите 50 метра с към 5-6 десети, само че имайки поради часовата разлика, умората и огромната горещина и мокрота тук, сме удовлетворени - разяснява Епитропов пред BGswim.com. - Беше и огромно тестване да се събера след, по този начин да кажем, не мощното начало, от което в действителност съм по-доволен. Имаме върху какво да работим и идващия път се надявам плуването да е по-близо до олимпийски норматив А. "

Постижението от 2:11,78 отреди на българина 25-о място в крайното класиране измежду 54-ма участници в дисциплината на международното. Най-бърз в пресявките беше Матю Уилсън (Авл) с 2:07,29 мин., а Топ 16 за класиране на 1/2-финалите затвори Антон Маккий (Исл) с 2:10,32 мин.

Във вечерната сесия Уилсън изравни международния връх на Ипей Ватанабе (Яп) от 2:06,67 мин. и по този начин сложи нов връх на шампионатите и нов връх на Океания. С второ време за финала се класира международният първенец Антон Чупков (Рус) - 2:06,83, собственик на предходното върхово достижение на международно състезание - 2:06,96, с което завоюва купата в Будапеща `17. Финалът на 200 м бруст в Куанджу `19 е през днешния ден от 15:56 ч. българско време.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР