Любомир Божинов се завърна в Нефтохимик, за да помогне за

...
Любомир Божинов се завърна в Нефтохимик, за да помогне за
Коментари Харесай

Любомир Божинов: Не трябва да забравяме целта си

Любомир Божинов се завърна в Нефтохимик, с цел да помогне за осъществяване на задачите пред отбора. Каква е оценката му за досегашното показване на тима, прогнозите и проектите му за бъдещето? Той показа пред клубния уебсайт.

Нефтохимик е клуб, с който е обвързана значима част от кариерата ти. Какво е чувството още веднъж да облечеш зелената фланелка?

- Реших да оказа помощ в един значим за клуба, и за мен миг, тъй като Нефтохимик би трябвало да е в професионалния футбол. Надявам се, с моя помощ, благодарение на сътрудниците, треньорите и всички в клуба, да успеем да върнем тима във Втора лига това лято.

Ти си един от най-опитните футболисти в отбора. Когато погледнеш обратно към началото на кариерата си какво си спомняш?

- Спомням си, че на 11-годишна възраст татко ми ме закара на първа подготовка на стадиона на Нефтохимик. Неделчо Матушев беше първият ми треньор и оттогава, към този момент близо 22 години, съм се отдал на този спорт. Юношеските ми години минаха в Нефтохимик.
 Благодарности към почитателите на Нефтохимик от управлението на клуба и полицията
Благодарности към почитателите на Нефтохимик от управлението на клуба и полицията

" Вие имате голяма заслуга за следващото извоювано градско дерби "

Последният път, в който се състезаваше за Нефтохимик, тимът беше част от Елита. Разбира се, не може да става дума за съпоставяне сред двата интервала, само че не може да не правиш персонална параленост.

- Със сигурност интервалът, в който бях в тима тогава, не беше доста позитивен. Няма по какъв начин, откакто изпаднахме от Първа във Втора лига. Тогава доста съществено се бях замислил да приключа футболната си кариера, само че взех решение, че няма да е почтено да се откажа на 29-30 години, когато имам още какво да дам за футбола. Сега пък се връщам, с цел да оказа помощ и се надявам да успеем, тъй като този тим ми е благ.

Вече минаха четири кръга от шампионата. Как оценяваш представянето до в този момент?

- Четири кръга - четири победи. Мисля, че влязохме в добър темп. Надявам се, идната събота, против Димитровград, да затвърдим положителното си показване досега и да спечелим пета победа. Трябва да се концентрираме върху всеки един мач и до момента в който не си подсигуряваме влизането в професионалния футбол да няма никакво разпределяне от наша страна. Ако подценим Трета лига - това ще докара до неточности, по тази причина подхождаме съществено към всеки мач.
 Последна подготовка за Нефтохимик преди мача с Атлетик
Последна подготовка за Нефтохимик преди мача с Атлетик

Треньорският щаб бе подготвил разнородни извършения за съгласуваност

До момента нещата вървят по проект, само че има още 13 мача. Какъв е твоя метод да не губиш мотивация и какво би посъветвал по-младите футболисти?

- Със сигурност всички в тима - и младите, и по-опитните, би трябвало да не забравяме задачата си. Аз се върнах, с цел да оказа помощ на тима да влезе във Втора лига. За нас - хората, които сме от Бургас, а и за другите, които не са - присъединяване на тима в професионалния футбол, може да бъде трамплин - опция за развиване.

Как виждаш развиването си като приключиш спортна кариера? Какви са проектите ти?

- Аз обичам доста футбола и няма да мога да се откажа изцяло от него, по тази причина, дай Боже да съм жив и здрав да играя още време, само че откакто приключа спортна кариера, проектите ми са да се развъртвам в треньорската специалност. През септември стартирам курсовете за треньорски лицензи - в началото от най-ниското ходило и не преставам нагоре. Не съм от хората, които си вършат дълготрайни проекти, само че на този стадий съм се ориентирал натам.

В събота следва посещение на Димитровград. Какви са упованията ти за развоя на този мач?

- Днес започнахме подготовката за Димитровград. Когато сме победили в последния мач, през идната седмица, по време на подготовката, настроението на футболистите и треньорския щаб постоянно е положително. Мисля, че ни следва една естествена подготвителна седмица и мач, като всички останали. Разбира се, ние отиваме, с цел да победим. Целта ни го изисква и не можем да вършим взаимни отстъпки - без значение против кого играем.
 Димо Кръстев подписа с Фиорентина
Талант на Нефтохимик подписа с Фиорентина

Димо Кръстев е капитан на националния тим на България до 16 години
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР