Любомир Аламанов, управляващ партньор в агенцията SiteMedia Consultancy Фотограф: Надежда

...
Любомир Аламанов, управляващ партньор в агенцията SiteMedia Consultancy Фотограф: Надежда
Коментари Харесай

PR специалисти представиха платформа за анализ на кризисни комуникации

Любомир Аламанов, ръководещ сътрудник в организацията SiteMedia Consultancy

Фотограф: Надежда Чипева " Център за разбор на спешни връзки " е новата платформа на пазара, която ще изготвя позиции и рекомендации по ръководството на информационни рецесии. В основата на плана са Любомир Аламанов, ръководещ сътрудник в организацията SiteMedia Consultancy, ръководещият шеф на " Параграф 42 ", част от групата на The Smarts, доцент доктор Александър Христов и Даниел Киряков, управител " Комуникации " в Американската комерсиална камара в България. Те ще проучват настоящи рецесии на пазара, както и ще изготвят прогнози за евентуално повдигащи се такива, а рекомендациите ще бъдат налични за всеки от информационния отрасъл или заинтригуван от проблема.
Даниел Киряков, управител " Комуникации " в Американска комерсиална камара в България

" В последните месеци следим, че в обществото има насъбрано напрежение, което се отключва главно при отрицателни събития и нещастия и напомня отминали случаи. Това се случва постоянно поради неприятна връзка от страна на институциите или фирмите. Примери за това са събитията със инфектираните с чума кози и овце в Странджа, Търговският указател и други ", разяснява пред " Капитал " Христов. Именно при такива събития от " Център за разбор на спешни връзки " ще разгласяват отзиви и рекомендации, като категорично показват, че те ще бъдат единствено от информационна гледна точна, без да отсъждат останалите дейности по проблема.
доцент доктор Александър Христов, ръководещ шеф на " Параграф 42 ", част от групата на The Smarts

Още по тематиката
Българска национална телевизия с ново графично лого

То ще бъде публично показано след една седмица, само че към това към този момент има напрежение
4 сеп 2018
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (4 септември)

Huawei в света на рекламата; Промени в програмната скица на утринния блок на БНТ; Министерството на туризма ще популяризира България с 60 хиляди лева по време на голф турнир; Удължиха периода за подаване на поръчки в рекламния конкурс на БАР и други
4 сеп 2018
Процесът на работа ще се прави в няколко стъпки, измежду които разбор на обстановката, оценка на риска и информационния проблем, след което ще бъде показан разбор на резултатите, употребяваните канали и рекомендации. Екипът ще работи с обществено налична информация и при потребност ще се допитва до забърканите институции или компании.

" Например от организацията по сигурността на храните (БАБХ) можеха авансово да осведомят и даже образоват обществото какво се случва в Странджа и какви ограничения би трябвало да се вземат, какви са възможните опасности и да показват експертни данни. Вместо непосредствено да отидат на място и да работят. Липсата на връзка усилва напрежението в обществото ", дава образец Христов.

Към момента планът е иницииран и гарантиран от основателите му и ще работи про боно за възстановяване и развиване на обществената среда и информационния отрасъл. Платформата ще бъде отворена за други експерти от сектора, които желаят да показват разбори и материали по информационни тематики. В допълнение екипът ще инициира и организира лекции, образования, подготвителни извършения, както и проучвания на разнообразни организации за готовността им за посрещане и съответно ръководене на вероятни информационни рецесии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР