Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът

...
Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът
Коментари Харесай

Адът в Австралия – заради слаби политици и лоша комуникация

Любомир Аламанов е информационен специалист, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът е от профила му във " Facebook ".

Кошмар в Австралия! Някои хора споделят, че пожарите там са най-големите, които човечеството е виждало. Да не приказваме за унищожаването на неповторими хабитати с флора и фауна, които не могат да се видят на никое място другаде по Земята. Цели типове изчезват. Просто по този начин. Ад!

Искам да обърна внимание на две точки, които са значими съгласно мен.

Първата стартира с държанието на министър-председателя на Австралия.

С месеци не взима ограничения, прави се, че се случва нещо обикновено,

чака всичко да се размине от единствено себе си. Спокойно си отива в отпуска на Хавайските острови. Имаше репортажи по какъв начин тези дни отива на посещаване при някои от потърпевшите. Даже се пробва да се здрависа с някакви хора, но принудително им хващаше ръцете. Респект за австралийците, изгониха го с хули и викове. Само с подправени визити не става, трябват същински решения.

Но не е единствено той. В Сидни създали голяма подписка за анулация на новогодишните фоейрверки. Кметът на града обаче декларирал, че шоуто е планувано 15 месеца авансово и бюджетът за него към този момент е изхарчен. Затова си направил зарята. А градът се дави от смог. И хората събират дарения.

За следващ път е видно, че

част от актуалните политици не устоят на провокациите на времето.

Не схващат или не желаят да схванат какви са им функционалностите и отговорностите. И горчиво се провалят в ролята си на водачи. А страдаме всички.

Втората значима точка е, че двете крайни групи про- и антиеколози, би трябвало да се успокоят и да намерят метод да споделят обикновено. Очевидно е, че цивилизацията се развива експоненциално (чрез градуиране – бел. ред.). И че потребността от естествени запаси се усилва експоненциално. В момента нямаме опция да заселим космоса, други планети или дори Луната. Трябва по някакъв метод да продължим да живеем обикновено на нашата планета. И да я съхраним оптимално. За да живеят и нашите деца, и техните и така нататък

И двете крайни групи не са прави в тяхната екстремност.

Не можем да спрем развиването на цивилизацията, да избием огромна част от човечеството и всички да се върнем към пещерите и доенето на диви кози. Нито можем да " подчиним природата ", да изгорим всичко и да създадем Земята една мръсна индустриална зона, тъй като природата просто ще ни заличи. Трябват рационални, естествени, взаимни решения и дейности.

Признавам си, не разбирам. Затова и не давам предписания. Разбирам единствено от връзки и трендове. А в този момент наклонността демонстрира, че все по-малко споделяме между тях. Все повече крайностите се разделят. Все повече нараства напрежението. А това в никакъв случай не е водило до добър резултат.

Тук трябват положителни политици.

Тук трябват същински водачи. Които да обединят крайностите, да ги помирят

и да се откри общ път напред. Преди всички да сме изчезнали.

И дано да опитаме да спасим коалите. Светът ще е по-тъжно място без коали.

И дано да опитаме да спасим усурийския тигър. Светът ще е по-грозно място без него.

И дано да се опитаме да спасим амазонската анаконда. Светът ще е по-скучно място без нея.

И дано да опитаме да спасим всички. Защо другояче живеем, по дяволите
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР