Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът

...
Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът
Коментари Харесай

Две концепции. Едната е съветска

Любомир Аламанов е информационен специалист, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът е от профила му във " Facebook ".

Кандидатът за основен прокурор Иван Гешев е споделил в концепцията си за ръководство и работа на прокуратурата, че: " магистратите сме длъжни да дадем продукта, който българските жители чакат от нас. Този артикул се назовава правдивост. "

А аз си мислех, че справедливостта е всеобща човешка полезност. Странно.

Ще попитате къде е разликата. Нали и в двата случая прокурорите ще ловят нарушители и ще се грижат за справедливостта... Разликата е дребна. Съвсем дребна.

В едната идея прокуратурата оформя артикул и ни го дава. Т.е. ние получаваме това, което прокуратурата мисли, че е правдивост.

Т.е. прокуратурата основава справедливостта.

В другата идея справедливостта е всеобща човешка полезност. А прокуратурата единствено се грижи тя да бъде спазвана. Т.е. прокуратурата служи на справедливостта.

Още при започване на Декларацията за самостоятелност на Съединени американски щати написа:

" Според нас следните истини се схващат от единствено себе си: че всички индивиди са основани равни и техният Създател ги е дарил с избрани неотменими права, измежду които са животът, свободата и стремежът към благополучие. Че за обезпечаването на тези права измежду индивидите стартира да работи ръководство, което черпи справедливите си пълномощия от единодушието на ръководените. Че постоянно, когато една форма на ръководство стане разрушителна за упоменатите цели,

право на индивидите е да я трансформират или да я забранят, и да основат ново ръководство,

полагайки неговите основи върху такива правила, които съгласно тях в най-голяма степен ще повлияят върху тяхната сигурност и тяхното благополучие. "

Защото справедливостта е полезност. И ръководещите единствено й служат.

А в България и Русия, в случай че някой каже, че желае да смъква държавното управление, прокуратурата го пояснява като тероризъм и арестува хората. По този метод прокуратурата е основала продукта правдивост.

Две концепции. Едната е руска

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборът на нов основен прокурор (67)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР