Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът

...
Любомир Аламанов е комуникационен експерт, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът
Коментари Харесай

Публичният линч над дете и семейството му само задълбочава драмата

Любомир Аламанов е информационен специалист, работи в SiteMedia Consultancy. Текстът е от профила му във " Facebook ".

Фактите:

• Едно семейство усеща, че детето му се трансформира.

• Семейството схваща, че не може да се оправи единствено.

• Семейството се обръща за помощ към институциите. По-точно бащата подава сигнал в ДАНС. А майката демонстрира връзката на детето с човек от ИДИЛ, която е намерила.

• Институциите стартират следствие. Психолог стартира работа с момчето.

• Момчето е 16-годишно, от положително семейство, с положителни благоприятни условия.

• Момчето претърпява свои вътрешни драми, проблеми на фамилията и проблеми от заобикалящия свят, като комуникира с чужд по интернет.

Прокуратурата изскача и дава конференция по какъв начин са заловили евентуален терорист.

• Момчето се проверява и съди в естествен съд, до други нарушители.

• Данните на момчето и фамилията му - имена, адреси, учебно заведение, работа и така нататък " изтичат " и ПИК, а и някои други медии, ги разгласяват.

• Държавната организация за протекция на детето се самосезира и стартира инспекция на тези медии.

Изводи:

1 . Семейството е доста значим фактор в развиването на децата. Но не единствен. И не може да бъде единствен. Няма потенциал за това.

2. Да се приказва по какъв начин фамилията е единствен фактор в живота на децата, а институциите нямат значение, е прекаленост. И ни разделя на фамилни кланове.

3. Да се приказва по какъв начин институциите са единствен фактор, е прекаленост. И покрай тоталитаризъм.

4. Често родителите си имат доста други задания в живота. И не съумяват да решат всички проблеми на децата. Институциите единствено оказват помощ в сходни гранични случаи.

5. Особено когато става дума за мощно въздействие на опиати, принуждение, секти, радикализиране, банди и доста сходни проблеми, застрашаващи живота и здравето на детето. Понякога фамилията просто няма потенциал и мощ да се оправи с всички тези закани.

6. Ролята на институциите е точно да оказват помощ в сходни обстановки.

7. Никой не е желал и няма да желае взимане на детето и извеждане от фамилията.

8. Едно комплицирано момче, с очевидно загрижено семейство, е залитнало по крив път, само че не е направило закононарушение. Има голям късмет обстановката да се възстановява и всички да имат добър и пълностоен живот отсега нататък.

9. Ако имаше " детски съд ", въпросът с момчето щеше да се гледа в него. А не в естествения съд, сред нарушители. Кое е по-добро за момчето? Това е по отношение на " ювеналната юстиция ".

10 . Ако правата на момчето бяха приоритет, някои уеб сайтове щяха да се тормозят повече да разгласяват персоналните му данни. Публичният линч над дете и фамилията му единствено задълбочава драмата и не е в тяхна изгода по никакъв метод.

11 . Всички се надяват на интервенция на институциите, тъй като ние сме естествена правова страна, а не пасмина от фамилни кланове.

12. От друга страна, някои институции избраха да дават конференции и да натрупат дял. А не да мислят кое е добре за момчето и фамилията му.

13. Формулирането на всеки един документ, било то тактика, спогодба, закон, подзаконов акт или друго, е извънредно значима задача. Институциите би трябвало да подхождат отговорно и да уточняват всяка дума.

14. Комуникацията на всеки един сходен документ е още по-важна. Ако хората не схващат какво им се предлага, може да попаднат под операцията на всевъзможни измамници.

15 . Ролята на доста НПО-та е да бъдат медиатори в процеса на връзка сред жителите и институциите.

16 . Общото съгласие е най-важното, с цел да продължим напред като общество.

17. България е естествена световна страна и текстове от религиозни книги нямат място при дефинирането на правата и отговорностите на жители или институции.

18. Липсва естествен диалог, че в днешния свят има големи пропасти сред поколенията. И постоянно те не се схващат.

19 . Липсва естествен диалог, че в актуалното учебно заведение би трябвало доста добра работа на психолози.

20. Липсва естествен диалог, че в актуалния динамичен свят би трябвало поддръжка за фамилиите.

21. Липсва естествен диалог. По принцип.

Дано момчето не е изгубено напълно и успее да събере живота си. Дано фамилията му откри сили и поддръжка да продължи живота си. Дано институциите оценят всички неточности, които направиха. И вземат ограничения за връщане на доверието на хората. Дано всички ние оценим обстановката и си създадем заключения.

Животът доста постоянно ни сервира изненади. Защото не се развива съгласно нашите упования. Както имаше една сентенция: Животът е това, което се случва, до момента в който ние си вършим други проекти.

Дано имаме груповата мъдрост дружно да продължим.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР