Любо Нейков има нов джафкащ домашен любимец. Бащата на Комиците

...
Любо Нейков има нов джафкащ домашен любимец. Бащата на Комиците
Коментари Харесай

Любо Нейков осинови кучето на Мутафова

Любо Нейков има нов джафкащ домакински любим. Бащата на „ Комиците ” е осиновил йоркширският териер на Стоянка Мутафова . Мария Грубешлиева , щерката на починалата Мадам Стихийно злополучие, не можела да се оправя с грижите по осиротялата Лори и решила да й потърси нови стопани.

Любо, който бе доста непосредствен с починалата прима на Сатиричния спектакъл, от време на време телефонирал на Муки след гибелта на майка й и от дума на дума схванал, че търси дом за йоркито.

В дома на великата комедиантка и щерка й се отглеждали домашни любимци откогато се помнят. Котките и кучетата на Мутафова носели имената на звезди от театъра и киното – Инокентий Смоктуновски, Сара Бернар, Чарли Чаплин и Джеки Куган . Двете имали и безчет прекарвания с четирилапите си косматковци. В дома им даже имало ниша, която наричали „ Шейново ”, защото там се окотвали и окучвали многочислените им питомци.

Когато кореспонденти питали Мутафова не желае ли да има внуци, тя отговаряла, че към този момент си има двама – Чарли Чаплин и Джеки Куган и обяснявала на смаяните публицисти, че това са котка и куче болонка. Комичката била безапелационна, че всеки собственик би трябвало да носи отговорност за животното, което е взел и да му обезпечи храна и ваксини. Затова след гибелта й Муки почнала да търси подобаващи нови стопани за обичаната й Лори.

Нейков незабавно изявил предпочитание да стане осиновител на кученцето. 9-годишната му дъщеря Ани от дълго време желала да си вземат някоя животинка у дома. Любо обаче изчакал тя да порастне малко, с цел да може сама да се грижи за него.  48-годишният комедиант изненадал Ани, която на 1 септември прекрачи прага на френския колеж „ Виктор Юго ” като ученичка в четвърти клас.

Преди това Любо и жена му Гинка изживяха ужаса да изгубят бебе. След дългогодишни опити да се снабдят с дете, брачната половинка на комика направи импровизиран аборт в напреднала бременност, а след появяването на Ани двамата се зарекоха да отгледат още едно дете, написа „ Уикенд “.

Заради напредналата възраст на Гинка се отказали и се посветили напълно на грижите по щерка си. Ани и майка й били захласнати от грижите към кученцето. Жената на артиста накупила десетина дрешки и панделки за Лори и даже се присъединила в специфична фейсбук група за стопани на йоркширски териери, където обменяла опит с тях, наложително търсела отзиви и препоръки при всеки малък проблем. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР