Любо Ганев е емблематична фигура в българския волейбол. Той е

...
Любо Ганев е емблематична фигура в българския волейбол. Той е
Коментари Харесай

Легендата Любо Ганев: С конкурс ще избираме новия треньор

Любо Ганев е емблематична фигура в българския волейбол. Той е любимец за нов президент на федерацията. Бившият национал поддържаше от трибуните България в борбата за олимпийска квота. " Лъвовете " отстъпиха на домакина Германия с 1:3 в полуфинален конфликт.
Специално за читателите на " България Днес " Ганев направи разбор на мачовете.
 Силвано Пранди може да остане селекционер на волейболистите - Г-н Ганев, какво не стигна на България, с цел да премине през Германия?
- Важното е, че момчетата се бориха. Играха със сърце и предпочитание. Немският отбор игра мощно. Не правеха доста неточности. Трябва да излезем с вдигната глава от надпреварата. Не си изпълнихме задачите, само че цяла България видя по какъв начин този тим има бъдеще. Ако играем по този метод, може единствено да се гордеем. В мача с Германия не направихме толкоз точки от сервис, както в предходните срещи. Беше равносилен мач. Всичко се взема решение от една-две неточности и губиш гейма. Не използвахме нашите мощни страни, с цел да ги надвием. Техният отбор беше стимулиран да вземе успеха.
 Мартин Стоев: Няма да ставам селекционер на мъжкия народен тим (видео)
- Как беше настроението в съблекалнята след провалянето?
- На момчетата им е доста тежко. Бил съм от тяхната страна доста пъти. Когато видиш, че си направил всичко по силите си, а мечтаното класиране се изплъзва, не е елементарно. За тях завършва призрачен интервал. На два пъти бяхме покрай класиране. Нека ги оставим да си изживеят по техния метод случилото се. Иска ми се да се разтоварят. Тези, които желаят да са в националния тим, ще имат още много тествания. Важното е да са подготвени физически и душевен. Малко не стигна. В България имаше голяма еуфория около тези мачове. Ежедневно ми се обаждаха по 50-60 индивида, с цел да ни поздравяват.

- От тима се отхвърлят двамата най-опитни Теди Салпаров и Виктор Йосифов. Говорили ли сте с тях да премислят решението?

- Не сме приказвали. Всеки би трябвало да вземе решение за себе си. Ние желаеме да готвим тим за идващия олимпийски цикъл. Първата работа е да изберем треньор. Да приказваме с всички момчета, с цел да забележим кой има предпочитание да играе за националния отбор. Договорът на Силвано Пранди изтече с квалификацията, в случай че не се класираме за Игрите. В тима би трябвало да има хора, които са стимулирани и имат предпочитание. Видя се по какъв начин с душа и сърце нещата се получават. Ако някой пристигна принудително, нещата не са добре.
 Данчо Лазаров стартира две имена за нов селекционер - Има ли шансове Пранди да остане отпред на България след успехите над Франция и Сърбия?
- Тепърва ще се водят диалози. Нека се върнем в България. Имах концепция да създадем треньорски съвет към федерацията. Важно е да изберем селекционер, който да научи отбора на доста неща. Такъв беше Силвано. Който и да бъде треньор, състезателите би трябвало да го почитат. Да е наясно с задачите и дилемите.

 Любо Ганев: Очакваме отчета на Силвано Пранди
- Ще се работи ли по проблема " Казийски "? Матей се отхвърли от националния тим поради Данчо Лазаров. Възможно ли е да се създадат нови действия да поиграе още няколко години за отбора?

- Първо, би трябвало да изберем новия треньор. Има концепция да създадем конкурс. Мачовете стартират в края на май. Няма доста време. Самият треньор ще реши кои състезатели ще вика. Всички са добре пристигнали. Лично аз ще приказвам с момчетата. Ще им разясня по какъв начин всеки мач има значение. Без значение дали е против слаб тим, или на международно състезание. Срещите ще се зачитат за ранглистата. Има нов метод за пресмятане на точките. Във всеки мач би трябвало да сме с най-хубавите играчи и оптимално съсредоточени. Тези резултати ще ни дадат позиция за класиране на олимпиадата. Тогава няма да има континентални шампионати. Който е на първо време в ранглистата, ще играе на олимпиадата в Париж. Експериментите ще оставим за другарските срещи.

 Адио, Токио! Германия умъртви олимпийската фантазия на България (видео + галерия)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР