Любителите на тениса ще могат да се насладят на истинска

...
Любителите на тениса ще могат да се насладят на истинска
Коментари Харесай

Финалът в Рим: Надал срещу Джокович!

Любителите на тениса ще могат да се насладят на същинска класика във финала на шампионата на клей в Рим от сериите "Мастърс ", откакто за присъединяване в него се класираха Новак Джокович и Рафаел Надал.

След като испанецът стори това в ранния съботен следобяд, побеждавайки Стефанос Циципас от Гърция, във вечерната сесия бе ред и на поставения под номер 1 сърбин да си обезпечи място в мача за купата. Това стана след сложен триумф с 6:3, 6:7(2), 6:3 над аржентинеца Диего Шварцман.

Джокович изигра стабилен първи сет, в който се възползва от проблемите на противника си на начален удар и след 36 минути игра откри резултата.

Много по-интересна бе втората част, в която в един миг двамата си размениха четири поредни пробива, като при последния от тях Шварцман имаше опция да сервира и за сета, само че не съумя да го завоюва. Така се стигна до тайбрек, в който Джокович взе подаванията си, с цел да поведе с 2:1 точки, само че по-късно Шварман направи серия от 6:0, с която затвори сета.

В решителната трета част сърбинът се върна на равнището си на игра от първия сет и направи пробив още с първата си опция в шестия гейм, което в последна сметка му бе и задоволително за успеха.

Финалът сред Надал и Джокович е от 17:00 часа през днешния ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР