Любителите на Световната купа по ски крос изживяха изключително емоционални

...
Любителите на Световната купа по ски крос изживяха изключително емоционални
Коментари Харесай

Спиращи дъха емоции в Световната купа по ски крос


Любителите на Световната купа по ски крос изживяха извънредно прочувствени надпревари в неделя в шведския зимен курорт Идре Фьол. При дамите фаворитката на домакините Сандра Наслунд най-сетне завоюва по извънредно трагичен метод против победителката от през вчерашния ден Фани Смит (Швейцария). При мъжете пък след 9-годишно очакване Даниел Бонакер още веднъж се изкачи на най-високото място на подиума.

Финалът при дамите се състоеше от Наслунд, Смит и канадското дуо Мариел Томпсън и Британи Фелан. Веднага след началото на надпреварата точно двете северноамериканки набраха инерция, само че напълно скоро Наслунд пое водачеството, а компактно зад нея бе Томпсън. Смит още веднъж изпитваше проблеми да направи най-благоприятен старт, само че с невероятна техника се добра до равнене с лидерката. Лека неточност на последното нагорнище докара до загуба на скорост и това разреши на Наслунд да пресече финала първа. Томпсън за малко не падна при един от последните скокове, само че се окопити и приключи на трета позиция.

Канадско дуо имаше и в мъжкия край - Брейди Леман и Кевин Друри се подредиха от германеца Бонакер и швейцареца Райън Регез. И четиримата започнаха добре от самия старт, като канадците се движеха паралелно до лидера Бонакер за много огромна част от надпреварата. В последна сметка обаче Друри съумя да се промъкне до втората позиция, само че нямаше шанс да попречи на Бонакер да завоюва. Германецът направи надалеч по-добър заключителен скок и избра подобаваща спортна линия, с което заличи преимуществото на Друри, а фотофинишът го дефинира за победител.

Сандра Наслунд и Кевин Друри остават водачи в генералното класиране на Световната купа при дамите и мъжете. Следващата спирка на белия кортеж е във френския зимен курорт в Алпите - Межев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР