Любителите на седмото изкуство в САЩ не знаят кои са

...
Любителите на седмото изкуство в САЩ не знаят кои са
Коментари Харесай

80% от американците не знаят кой филм спечели Оскар през 2018 г.

Любителите на седмото изкуство в Съединени американски щати не знаят кои са спечелилите от последните издания на премиите „ Оскар “. Това сподели изследване на Morning Consult, поръчано от The Hollywood Reporter. Едва 20% от киноманите оттатък Океана са познали, че предходната година със статуетката за най-хубав филм се окичи „ Формата на водата “ на Гилермо дел Торо.

Над половината от интервюираните пък са дали отговор, че нямат визия кое заглавие е триумфирало на оценките на Американската кино академия преди година.

Ситуацията е даже по-тревожна с резултатите за 2017 година След като на сцената в Долби тиатър се разигра сюжет, заслужен за лично кино заглавие, мнозина от разпитаните са показали, че носителят на купата „ най-хубав филм “ е мюзикълът на Деймиан Шазел La La Land. Припомняме, че след първичното комплициране, стана ясно, че действителният победител е „ Лунна светлина “. Най-голям % от американците са сбъркали и основните спечелили от 2016 и 2015 година

Резултатите от изследването са следващата неприятна вест за Академията, която ще провежда блестящата си гала за 91-и път на 24 февруари.

Ето пред какви други провокации се изправят оценките тази година

Киноинститутът към този момент се бори с рекордно ниския рейтинг от предходната година, неналичието на водещ за актуалното си събитие, а от няколко дни – и с протеста на над 160 000 артисти. В причина за недоволството се трансформира неприятната процедура на Академията да притиска артистите да не се появяват на други церемонии за връчване на киноотличия. Официалното изказване е оповестено от страна на Гилдията на актьорите в Холивуд, като организацията показва, че раздаващата оскарите Академия ползва тактичност на заплашване за лична полза.

Не излиза наяве обаче с какви способи за напън си е служил институтът.

Междувременно продуцентът Брус Коен, който бе отпред на телевизионното лъчение на церемонията през 2011 година съобщи, че оскарите не се нуждаят безусловно от водещ. Според него вечерта би трябвало да се концентрира повече върху филмите, в сравнение с върху звездите и възможното наличие на комедиант на сцената.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР