Любителите на рафтинга вече правят първите спускания по река Струма

...
Любителите на рафтинга вече правят първите спускания по река Струма
Коментари Харесай

Откриха рафтинг сезона по Струма край Кресненското дефиле

Любителите на рафтинга към този момент вършат първите спускания по река Струма край Кресненското дефиле

Любителите на рафтинга в България към този момент вършат първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Подранилата пролет разрешава на най-ентусиазираните да стартират да практикуват обичаното си занимание. Традиционно и тази година, месеците март, април и май са подобаващи за групите, които търсят повече адреналин, защото реката е по-пълноводна и прекарването е по-екстремно. Условията през юни, юли и август са по-благоприятни за спокойни спускания, както и за фамилен рафтинг.

Според опитните инструктори от състезателен клуб „ Приключенска мрежа “, река Струма е една от най-подходящите реки за рафтинг и каяк както в България, по този начин и на Балканите. Тя има разнородни сектори с друга степен на компликация, което я прави подобаваща както за фенове, по този начин и за опитни състезатели.

Както стана ясно по-рано през годината, от 19 до 21 април България ще бъде хазаин на Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води, които ще се проведат в Кресненското дефиле по река Струма. Събитията са част от влиятелните серии на Международната рафтинг федерация (IRF), провеждани годишно в разнообразни рафтинг центрове на Европа. Състезанията се организират в България за 8-ми път и се провеждат от Спортен клуб „ Приключенска мрежа “.

Европейската и Балканската купи по рафтинг и каяк в бързи води събират тимове от разнообразни страни, измежду които Англия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Унгария, Словакия Румъния, Сърбия, Гърция и други. Преди надпреварите, от 15 април, ще се проведат и профилирани курсове за рафтинг и каяк водачи, както и за съдии, сертифицирани от Международната рафтинг федерация (IRF).


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР