Любителите на кафето в Чехия може да се окажат на

...
Любителите на кафето в Чехия може да се окажат на
Коментари Харесай

Чешкото правителство забранява кафето за вкъщи

Любителите на кафето в Чехия може да се окажат на изсъхнало, откакто държавното управление вкара възбрана върху продажбата на кафе за изразходване отвън заведенията за да се ограничи разпространяването на ковид, съобщи ДПА.
Решението провокира възмущение измежду чехите, които масово изразиха недоволството си в мнения в онлайн издания. " Това е чиста насмешка ", написа интернет консуматор. " Аз нямам време да седнал съм в кафене заран преди работа ", разяснява различен. Други консуматори походиха със жлъч: " Това несъмнено ще ни избави от пандемията ".
Чешкото държавно управление утвърди мярката в четвъртък, само че поради неразбираемото й формулиране множеството хора решиха, че е неточност, написа Българска телеграфна агенция. Объркването се ускори от коментар на министъра на търговията Карел Хавличек, който сподели, че съгласно него кафето, което не се употребява на място, може да бъде разрешено, в случай че клиентът отнесе чашата с кафе за у дома в чанта или торба. Здравният министър Ян Блатни обаче почисти всякаквъ съмнения по тематиката. Той изясни, че задачата на новата заповед е по Коледа хората да не се разхождат с питиета и храна в ръка по базарите и улиците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР