Любителите на животните в Индия настояват за разследване и по-строги

...
Любителите на животните в Индия настояват за разследване и по-строги
Коментари Харесай

Гняв в Индия - ананас, натъпкан с фойерверки, уби бременна слоница

Любителите на животните в Индия упорстват за следствие и по-строги санкции за мъчители на животни, откакто бременна слоница почина, изяждайки ананас, препълнен с фойерверки, оповестиха ДПА и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Животното, на възраст към 15 години, напуснало горите в региона Палакад предишния месец и обикаляло близкото село в търсене на храна. Именно там слоницата попаднала на ананаса.

Той експлодирал в устата й и раненото животно дни наред обикаляло селото некомпетентно да хапне каквото и да било. Слоницата издъхнала в локалната река на 27 май.

В сряда локалната полиция стартира проверява по закона за отбрана на дивата природа.

" Разследваме, тъй като не знаем при какви условия е настъпила гибелта й. Нямаме никакви доказателства, че локалните са я умъртвили предумишлено и е допустимо тя инцидентно да е изяла плода ", сподели пред ДПА шефът на службата за отбрана на дивата природа в Керала Сурендракумар.

Обичайно е локалните стопани да употребяват ананаси, натъпкани с фойерверки, с цел да бранят стопанствата си от диви прасета.

Инцидентът стана обществен, откакто горският Мохан Кришан описа детайлности за гибелта на слоницата в прочувствена обява във Facebook. Той разгласява и фотоси на животното, потопило устата си в реката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР