Любителите на екстремните зимни спортове у нас могат да се

...
Любителите на екстремните зимни спортове у нас могат да се
Коментари Харесай

България с фрирайд отбор на световната сцена

Любителите на рисковите зимни спортове у нас могат да се гордеят, откакто България към този момент е част от международния фрирайд хайлайф. Щастливата вест е реалност, откакто концепцията за основаване на български ски и сноуборд фрирайд тим към този момент е действителност.

 Тази зима петима български състезатели ще вземат присъединяване в европейските квалификации за Световния Фрирайд Тур (Freeride World Tour). Състезанията, в които ще вземат присъединяване те, ще бъдат извършени в Австрия, Франция, Швейцария и Андора.

На 12 декември, вторник, от 11:00 часа - в пресцентъра на София 2018 - Европейска столица на спорта, на публична конференция ще бъде показан и българският тим, който ще вземе присъединяване в европейските квалификации.

Част от него са някои от най-изявените български фрирайд спортисти с доста триумфи както на национално, по този начин и на интернационално равнище, а точно: ски мъже - Валери Пелтеков, ски юноши - Симеон Павлов, ски дами - Елена Митренгова, сноуборд мъже - Борис Първанов, и сноуборд дами - Божана Чалъкова.

Официалното събитие идния вторник е намерено за всеки, който има предпочитание да се запознае със зимните спортисти, с програмата им за идните надпревари, както и с хората, които застанаха зад фантазията и я трансфораха в действителност!

Снимки: Виктор Троянов, Борислав Стефанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР