Любители на птиците се събраха традиционно в северния сръбски град

...
Любители на птиците се събраха традиционно в северния сръбски град
Коментари Харесай

Статуя на сова във форма на фалос предизвика протести в Сърбия

Любители на птиците се събраха обичайно в северния сръбски град Кикинда, с цел да видят една от най-големите популации на горски ушати сови. Тази година обаче дребният град, намиращ се до границата с Румъния, стана сцена на митинги поради скулптура, целяща да го популяризира локалния знак - совите. Повод за недоволството стана фактът, че статуята наподобява повече на фалос, в сравнение с сова, предава Българска телеграфна агенция.

Протестиращите споделят, че удължената форма на керамичната скулптура и минималистичните черти наподобяват непристойно и упорстват да бъде отстранена.

"Фройд несъмнено би споделил нещо за статуята, доста наподобява на фалос ", разяснява един от протестиращите в обява във Facebook. "Сега всеки ще се подиграва на Кикинда ", написа в различен пост във Facebook. "Тази скулптура съставлява нещо доста мъжествено, само че не сова ", разяснява различен консуматор в Туитър.

Местният ваятел Йован Блат, който е направил статуята, не е открит за коментар. Миналата седмица той сподели за белградския вестник "Вечерне новости ", че е подготвен да направи скулптура с друга форма. Местните управляващи отхвърлиха коментар.

Trebao mi je trenutak da ovde vidim sovu, majke mi #Kikinda pic.twitter.com/JiB0FJBbSb
— The Dark One (@Ahrimana) 3 ноември 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР