Любител рибар от Омутажко е уловил трофейна 13-килограмова щука в

...
Любител рибар от Омутажко е уловил трофейна 13-килограмова щука в
Коментари Харесай

Млад риболовец извади страшен звяр от река Янтра

Любител риболовец от Омутажко е уловил трофейна 13-килограмова щука в река Янтра. След серия фотоси, с цел да запечата момента на персонален връх, рибата е върната още веднъж във водата, описа Синан Тахсинов за Българска телеграфна агенция.

Младият мъж е разпален по риболова. Още от дете лови риба в близката река край родното си село Голямо Църквище. Сега употребява всяка опция за среща с природата и за лов на риба.

Трофейната щука е уловена инцидентно. Синан отива на Янтра за кефал. "Тази риба обаче ме изненада. Закачи се на воблер - изкуствена стръв, вадих я в продължение на 20 минути ", споделя той. И добавя, че е улавял и други огромни щуки - от по 3-4 кг на язовир "Ястребино ".

В архива си на риболовец има записан и уловен 20-килограмов сом на язовир "Тича ".

Синан е член на Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) клон Ястребино. Включва се интензивно в битката с бракониерите по водоемите в Търговищко. За него риболовът е спорт и зареждащ допир с природата. "Аз риба не хапвам! Каквото уловя - пущам го във водата. Не ми се убиват такива красиви създания! ", споделя още той.

Според Шенол Хасанов, началник на доброволците от ЦРОО от клон Ястребино, "макар и постоянно срещана в нашите водоеми, щуката мъчно доближава такива размери, изключително при съществуването на бракониерите ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР