Любимците на българската публика Койна Русева и Асен Блатечки отбелязват

...
Любимците на българската публика Койна Русева и Асен Блатечки отбелязват
Коментари Харесай

Омразна любов събира Асен Блатечки и Койна Русева

Любимците на българската аудитория Койна Русева и Асен Блатечки означават дружно своите 50-годишни юбилеи с премиерен театър по текстове на Шекспир, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко, научи ДУМА от Таня Иванова. " Омразна обич " на Театрална къща " Вива Арте " показва многообразния гений на звездните театрални сътрудници с няколко от най-известните подиуми от международната класическа драматургия, в които двамата съвсем незабавно минават от положение на ненавист към висша обич - Лейди Ана и Ричард от " Ричард III " на Шекспир, Дон Жуан и Дона Ана от " Дон Жуан " на Пушкин, Катерина и Петручио от " Укротяване на опърничавата " на Шекспир, Смирнов и Попова от " Мечка " на Чехов.

Предизвикателствата, които режисьорът Борислав Чакринов слага пред Койна Русева и Асен Блатечки, изискват извънредно майсторство и основават условия за върховен актьорски пилотаж. На сцената им партнират Стефан Иванов и Асен Лозанов, а неповторимата промяна от облик в облик е допустима с помощта на специфичния грим на София Ракова от FX Studio Bulgariа. Красивите типичен костюми са дело на надарената костюмографка Мартина Варийска.

Отложен с година заради пандемията, юбилейният театър " Омразна обич " споделя за това необичайно възприятие любовта, което ни връхлита ненадейно, нарушава покоя ни, прави ни луди... и смешни. Понякога не желаеме тази обич, мимолетна и безконечна, само че без нея не можем.

Спектакълът " Омразна обич " е осъществен със съдействието на НФ " Култура ". Премиерaта е на 31 октомври в София, на открита сцена " Сълза и смях ". Предстои посещение на постановката в Пловдив - на 1 ноември от 19 ч. в Дома на културата.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР