Любимите на всички рогчета със сирене, всъщност са изумително лесни

...
Любимите на всички рогчета със сирене, всъщност са изумително лесни
Коментари Харесай

Рецепта за пухкави, домашни рогчета със сирене

Любимите на всички рогчета със сирене, в действителност са удивително лесни за подготвяне, само че изискват малко време за втасване на тестото. Чудесна концепция за закуска, в чиято изработка могат да се включат и децата ви. Убедени сме, че един път опитате ли тези невероятни рогчета, ще желаете да ги вършиме всеки уикенд!

За почти 8-10 приблизително дълги рогчета:

1/2 кг брашно

1/2 кубче жива квас

9 с.л. олио 

1 ч.ч. прясно мляко (250 мл)

1 ч.л. сол + 1 ч.л. захар

2 яйца 

50 г масло за намазване на тавата

250 г сирене + щипка чубрица

Начин на подготвяне:

1. Сложете 1/2 кубче жива квас в дребна купичка, долейте с към 100 мл топла вода, прибавете 1 ч.л. захар и 1 ч.л. сол, и изчакайте сместа да " шупне " (да се надигне).

2. В купа изсипете авансово пресятото брашно и оформете дупка в центъра, така наречен " кладенче ".

3. В кладенчето последователно прибавете шупналата квас, олиото, едно от яйцата и прясното мляко, като вършиме всичко това постепенно и разбърквайки сместа. Тестото ви би трябвало да е доста меко и еластично. Ако усетите, че брашното е повече от нужното, може да добавите още 1 яйце или още 50 мл. прясно мляко.

4. След като оформите вашето меко тесто, оставете купата на топло, покрийте я с фолио за свежо предпазване и оставете да си почине най-малко 30-40 мин. 

5. След като огромни размера си, загрейте фурната на 200 градуса, с включени горен и низък реотан, без вентилатор.

6. В купа натрошете на доста ситно сиренето, прибавете белтъка от второто яйце и отделете жълтъка в обособена купа за намазване на рогчетата. В сместа със сиренето и белтъка, прибавете 1 щипка чубрица за мирис, по ваше предпочитание.

* Белтъкът се прибавя, с цел да може сиренето да има по-кремообразна консистенция.

7. Извадете тестото. Разделете го на две топки и работете с тях една по една. Първата топка тесто разточете на огромен правоъгълник и нарежете на равни правоъгълници с ширина 6-7 см и дължина към 20 см. т.е. почти 1 педя дълги и към 3-4 пръста необятни.

8. Взимате един правоъгълник и нанасяте по малко сирене от край до завършек на тънка линия. Затваряте рогчето компактно като оформяте дълго цилиндърче.

9. Нареждате в авансово намазнената тавичка като им оставете малко разстояние по между им, най-вероятно те ще се допрат едно до друго по време на печенето, тъй като се надуват.

10. Преди да сложите във фурната, намазнете рогчетата с разрушен жълтък. 

11. Печете до златиста коричка.

12. Сервирайте с напитка по избор, до момента в който са топли!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР