Любимата тема за джендър идеологията влезе отново в парламента –

...
Любимата тема за джендър идеологията влезе отново в парламента –
Коментари Харесай

Образователният министър към депутат от Воля: Нали не очаквате да скрием от 16-годишните, че има хомосексуалност?

Любимата тематика за джендър идеологията влезе още веднъж в Народното събрание – под формата на въпрос от депутата от " Воля " Елена Алексиева по отношение на текстове в учебника по биология за IX клас на издателство " Анубис ". Алексиева уточни, че в раздел " Психо-сексуално развиване – зряла възраст” пишело, че това е времето на " дефинитивно образуване на половата еднаквост – хетеросексуалност или хомосексуалност ". За " юношество " -то пък пишело, че е допустимо " осъзнаване на полово увлечение към същия пол ". Същата тематика през вчерашния ден (25 октомври) повдигна и Вътрешна македонска революционна организация.
Красимир Вълчев обаче беше безапелационен, че не става дума за джендър идеология и добави, че не може да види във визирания текст " джендър идеология ". В учебника написа, че в зрелост младежите доближават до полова зрялост – това не е джендър идеология съгласно просветителния министър. Нали не очаквате да скрием от 16-годишни що е то хомосексуалност, попита просветителният министър Алексиев. И съобщи, че рискуваме да забраним цялото обучение за сексуалността и за равенството сред половете, в случай че търсим на всички места идеология. " Тези диалози не би трябвало да ги водим в условия на морална суматоха ", сподели Вълчев.
Образователният министър добави, че в случай че има заплаха от включване на джендър идеология в образованието, ще се намеси и че за учебника не са отпускани държавни средства. И даде обещание да има нарочна полемика на равнище комисия, с която е подготвен да се съобрази.
Алексиева обаче не се съгласи и разгласи текстовете за хомосексуализма за двусмислени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР