Любимата преподавателка на поколения студенти право проф. д-р Красимира Средкова

...
Любимата преподавателка на поколения студенти право проф. д-р Красимира Средкова
Коментари Харесай

Близо 25 000 лева събраха адвокати и магистрати на Благотворителния бал на юристите

Любимата преподавателка на генерации студенти право проф. доктор Красимира Средкова по  получи огромната премия за правораздаване на X-тия Благотворителен бал на юристите. Статуетката и грамотата й бяха поднесени от Министъра на образованието проф. Сашо Пенов, който е бил неин студент, а също по този начин и самият той притежател на Гран При за 2017-та година. Професор Средкова е посветила 50 години от живота си на Трудовото право и е обучила над 50 000 студенти. Цялата юридическа колегия в залата, повече от 250 души, я приветстваха.

Още инфо за проф. Средкова може да прочетете в Темида:
https://temida.tv/%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b4-50-000-%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8-%d1%81/

" Искам да поздравя уредниците на това прелестно събитие, които съумяха 10 години да сплотяват сътрудниците адвокати и 10 години да издигат престижа на юридическата специалност ", сподели проф. Сашо Пенов от сцената.

Чрез търговете за продажба на картини на известни български художници и лотария бяха събрани 22 800 лв.. Средствата ще бъдат дарени по дарителските сметки на пет деца с церебрална парализа – Ванеска, Мишо, Божи, Елена и Снежка, които бяха посетители на събитието, също по този начин част от средствата ще се дарят посредством фондация Мечта за дете на фамилии с репродуктивни проблеми за инвитро процедури. Разиграни бяха платна на Николай Панайотов, Николай Янакиев, Танер Мерт, учен Георги Чернев, креативното дуо Владислава Червеняшка и Иво Константинов, Веселин Мутафчийски, Елеонора Бакалова, младата художничка Маргарита Ангелова и нейната учителка по изобразяване Калина Мандаджиева, Цвети Савова, адвокатките Румяна Недялкова и Еленора Лилова, и несъмнено трядиционното наличие на Иван Яхнаджиев, който рисуваше на място със своите възпитаници. Най-активни в търга бяха проф. Атанас Семов, юристите Любомир Владикин, Пламен Ангелов, Ивайло Данов, Мария Шукерова, Бранимир Балачев, Атанас Костов, Христо Расташки, Кирил Николов, Свилена Димитрова, Георги Баев, Петър Николов, арбитър Руси Алексиев, нотариус Светлин Микушински, дизайнерката Гергана Апостолова, семейство Антония и Ивайло Батинкови.

В Националните награди за правораздаване с изключение на огромната премия " Гран при " по категории бяха връчени статуетки и на други изявени адвокати и магистрати. Водеща на събитието по традиция бе водещата от БНР Анелия Торошанова.Тя стартира церемонията с огромната вест, а точно, че 10-тите Награди за правораздаване се организират под патронажа на Съда на Европейски Съюз във връзка 70-тата годишнина на институцията, като за задачата ръководителят на Съда на Европейски Съюз Кун Ленартс и ръководителят на Общия съд на Европейски Съюз Марк ван дер Вуде бяха записали специфични обръщения.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР