Любимата на поколения момичета играчка – куклата „Барби” става на

...
Любимата на поколения момичета играчка – куклата „Барби” става на
Коментари Харесай

Юбилей: „Барби” става на 60

Любимата на генерации девойки играчка – куклата „ Барби” става на 60 години през 2019 година, предава „ Франс прес”, представени от Българска телеграфна агенция. През годините визията на куклата е променяна неведнъж, само че тя продължава да притегля вниманието към себе си.
Как щяха да наподобяват Барби и Кен, в случай че живееха в Съветския съюз Барби е фешън икона, позната по целия свят. Виждали сме я като рок звезда, астронавт, инструктор по аеробика, нимфа, само че в никакъв случай по този метод
„ 60 години – това е доста дълъг интервал в промишлеността на играчките, където през днешния ден даден триумф е с дълготрайност сред 3 и 5 години”, съобщи гордо Нейтан Бейнард, шеф по маркетинга за куклите „ Барби”.
Снимка: Twitter
Ежегодно се продават 58 милиона екземпляра от куклата „ Барби” в над 150 страни. Играчката е известна, колкото марки като „ Кока-Кола” и „ Макдоналдс”, означи Бейнард. Над 1 милиард екземпляра са продадени от представянето ѝ в ревюто за играчки в Ню Йорк на 9 март 1959 година
Феминистите ликуват: Барби към този момент в три разновидността – закръглена, източена и миньонче През годините хиляди майки подлагаха на критика играчката, че дава нереалистична визия за женското тяло на девойките
Идеята за основаване на „ Барби” хрумнала Рут Хандлър, до момента в който отглеждала децата си. Дъщеря ѝ Барбара имала стеснен избор на кукли и можела да се превъплъти само в облика на майка, до момента в който синът ѝ мечтаел да стане астронавт, каубой или водач, разясни Бейнард. Куклата е кръстена на щерка ѝ Барбара и изобразява жена с очебийно женствени форми. „ Успехът е неотложен – през 1959 година са продадени 300 000 екземпляра от куклата „ Барби”.
Снимка: Getty Images/Guliver Photos
„ Първоначалната визия на куклата съответстваше на каноните за хубост по това време, а нереалните пропорции на тялото ѝ бяха приспособени към тъканите, с които се разполагаше. Оттогава бяха поправени от производителя ", акцентира един от дизайнерите на „ Барби” Карлайл Нуера.
Украинска ученичка е новата жива Барби...като твърди, че типът й е натурален - без пластична хирургия, диети или фотошоп
Само две години след появяването на „ Барби”, на бял свят се появява мъжката версия на куклата – Кен. Играчката става астронавтка през 1965 година или 4 години преди Нийл Армстронг да стъпи на Луната.
Снимка: boredpanda.com
До момента „ Барби” се е вживяла в 200 разнообразни специалности. Първата чернокожа версия на „ Барби” е пусната в продажба през 1968 г.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР