Любимата концертна поредица на варненските деца Музикалните приказки на Госпожа

...
Любимата концертна поредица на варненските деца Музикалните приказки на Госпожа
Коментари Харесай

Безплатен детски концерт Оркестърът и танците на 10 март

Любимата концертна поредност на варненските деца " Музикалните приказки на Госпожа Виола “, част от програмата " Варненско лято за деца “ на Община Варна и Международния музикален фестивал " Варненско лято “, тази неделя ще събере родители и малчугани с настроението на танца.

На 10 март от 11:00 на огромната сцена на Зала 1 във Фестивалния и конгресен център ще излезе Младежкият симфоничен оркестър Варна с диригент Страцимир Павлов и солисти от НУИ " Добри Христов “. А вдъхновяващата Госпожа Виола – Руми Петрова – ще опише историята на едни от най-популярните танци, в която дребните фенове ще открият по какъв начин са се развивали връзките на оркестъра и танцьорите от 15. век до през днешния ден. " От незапомнени времена музиката и танцът вървят ръка за ръка, ние ще илюстрираме тази връзка с маестро Страцимир Павлов – подсказва преди спектакъла Госпожа Виола. - А в този момент нашите дребни другари ще могат да научат по какъв начин се танцува Гавот, от коя страна идва Полката, за какво Ръченицата е толкоз специфична, кой е измислил Тангото, и още доста други забавни обстоятелства от света на танците и музиката. “

В програмата ще чуем шедьоври на музикалната класика, сред които Унгарски танц от Брамс, Валс от Шостакович, Либертанго от Пиацола. А насладата от танца ще блика от осъществяванията на младите гении, които ще се показват с типичен балет и български национални танци. Както на всеки концерт от " Музикалните приказки на Госпожа Виола “, сцената ще бъде отворена и за любознателните малчугани от публиката, които ще могат интензивно да се включат в музикалните осъществявания.

" Пригответе си обувките за танци! “ - приканва с усмивка Госпожа Виола и дава обещание вихрени страсти в този необикновен концерт – среща на две изкуства.

Концертът-матине на 10 март, неделя, стартира тъкмо в 11:00 в Зала 1 на Фестивалния комплекс.

Входът е безвъзмезден за деца и родители, и за всички другари на музиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР