Любена Павлова, бившата жена на Петьо Петров, известен като Пепи

...
Любена Павлова, бившата жена на Петьо Петров, известен като Пепи
Коментари Харесай

Бившата жена на Пепи Еврото не се яви в СГП, приета е в болница

Любена Павлова, някогашната жена на Петьо Петров, прочут като Пепи Еврото, не се е явила на през днешния ден в Софийската градска прокуратура, както беше призована. Това научи " " от свои източници в държавното обвиняване.

Адвокатката на Павлова е пратила съобщение в прокуратурата, че клиентката ѝ се намира в частна столична болница. Публично знае се, че Павлова е бременна и евентуално и с това е целесъобразно днешното ѝ отсъствие. Тя беше призована, с цел да ѝ бъде предявено обвиняването във вещно укривателство, повдигнато по-рано през седмицата по отношение на аферата " Осемте джуджета ". Павлова има наложена възбрана да напуща страната.

Във вторниктя, някогашният следовател, а в този момент укриващ се адвокатПетьо Петров (предполага се, че той е в Дубай) и прокурорът Дилян Деянов бяха упрекнати по делото " Осемте джуджета ". Днес за предяване на обвиняването в прокуратурата с юрист се е явил Деянов. Той е отказал да дава пояснения, научи " Сега ".

Деянов е упрекнат, чена 18 февруари 2020 година, когато е бил спецпрокурор, е нарушил служебните си отговорности, като с разпореждане е върнал конфискувани материални доказателства - златни монети, на разположение, на което по закон е нямало по какъв начин да бъдат върнати - Илия Златанов. Обвинението на магистрата е за длъжностно закононарушение.

Петьо Петров и някогашната му брачна половинка са упрекнати, че на 23 март 2020 година в София, в съучастничество и за да набират за себе си имотна полза, укрили непознати движими движимости, златни монети, за които знаели, че са добити от другиго посредством длъжностно закононарушение. Тяхното обвиняване е за вещно укривателство, което се санкционира сот една до шест години затвор.

От известието на прокуратурата се разбра, че Петров е издирван на известните в страната адреси. За него има и издадено разпореждане за 72-часово задържане. Не излиза наяве обаче какъв брой тъкмо са монетите и на каква стойност са.

Но се схваща, че първото обвиняване на Петров - за насила, по делото, което наскоро започва Софийската районна прокуратура, е анулирано. Въпросното дело е конфискувано от градската прокуратура и е открито, че Петров е притеглен като обвинен при неналичието на каквито и да е доказателства за осъществено закононарушение, без даже да има разпит на потърпевш от принудата. От известието не излиза наяве дали цялото дело е прекъснато, или единствено са свалени обвиняванията на Петров.

Софийският градски съд (СГС) прогласи нищожността на всички решения на Общото заседание на " Изамет 1991 ", с които е високомерен бизнесът на Явор Златанов, разказът на чийто татко Илия Златанов докара до разкриването на схемата " Осемте джуджета ", заяви в това време " Лекс ", като се базира на правосъдното решение. То не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Баща и наследник Златанови спореха за компанията, до момента в който през 2019 година Илия Златанов не потърсил помощ от Пепи Еврото. Бизнесменът описа пред " Антикорупционния фонд " преди 3 години, че вместо помощ, Петров и кръгът към него са присвоили компанията, парите и злато за над 4 млн. лв. на фамилията.

Синът му Явор пък описа, че е бил задържан и изнуден да се подпише, че се съгласява с увеличение на капитала на сдружението, приема за съучастник във компанията близкия до Петьо Петров -Кристиян Христов, а двамата с Илия Златанов към този момент няма да са шефове на " Изамет " за сметка още веднъж на Христов. Подписването е станало в болница " Лозенец ", където Явор Златанов е откаран от ареста, с цел да му бъде осъществена незабавна хемодиализа и подписал под опасност за живота си.

Според решенията в протокола от това общо заседание, което Златанов отхвърля да е извършено, Кристиян Христов е признат за съучастник, капиталът е повишен от 5000 на 6000 лв., а разпределението на дяловете е 60 дяла от по 50 лв. за Илия Златанов, 40 дяла от по 50 лв. за Явор Златанов и 20 дяла по 50 лв. за Христов. Освен това Златанови са освободени като шефове на " Изамет “, като Илия Златанов е акредитиран да разпореди ръководството на Кристиян Христов. Общото заседание е дало единодушие Христов да прави търговски покупко-продажби, спадащи в предмета на активност на „ Изамет “ без единодушието на сдружението, както и да взе участие и да заема управителни длъжности и в други сдружения с лимитирана отговорност със подобен предмет на активност.

През 2021 година Явор Златанов е завел негативни установителни искове в Софийски градски съд, с които желае решенията на Общото заседание за влизането в нея на Христов да бъдат признати за невзети. Тъй като татко и наследник Златанови спорят настрана за „ Изамет “, Илия Златанов е завел идентични искове в Софийски градски съд още през 2020 година. По тях обаче и градският, и апелативният съд одобриха, че не е потвърдил, че също е работил под опасност, с цел да подпише измененията във компанията. Делото сега е във Върховния касационен съд, който го е насрочил за март 2024 година

Съдия Елена Радева от Софийски градски съд обаче приема за потвърдени изказванията на Явор Златанов. В исковата си молба той споделя по какъв начин още през 2019 година е бил задържан и му било обяснено, че с цел да излезе от ареста, би трябвало да трансферира дяловете си от " Изамет ", а в това време бил лишен от парите, златните си монети, колите, фабриката, готовата продукция и складовите си наличия за 2 000 000 лв..

" Преценката на съда по отношение на изслушаните свидетелски показания в съвкупността им го води до извод, че на 23.03.2020 година общо заседание на съдружниците не е извършено ", се споделя в решението.

За ролята си в схемата " Осемте джуджета " проговори преди два месеца и Кристиян Христов, който в края на май беше задържан преди да даде конференция, на която обещаваше да направи разкрития за връзките си с Любена Павлова и Петьо Петров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР