Любена говори и гледа в камерите с влажни очи и

...
Любена говори и гледа в камерите с влажни очи и
Коментари Харесай

От първо лице: Не вярвам на Пепиевровата булка и съучастница Любена! Станала съвестен гражданин и майка? А...

Любена приказва и гледа в камерите с влажни очи и почтена усмивка. Научаваме, че към този момент неприятният Петьо Петров – Пепи Еврото, не й давал детето, бил неприятен човек, тя знаела какъв брой гадни неща е направил, тъй като живяла с него 8 години. Осем години, хора, милозливата през днешния ден Любена, следила по какъв начин Еврото взе участие в унищожаването на хора, бизнеси и ориси, по какъв начин през ръцете му минават милиони, само че си траела, благата. И внезапно – о, Боже, е осенена от гражданския дълг и възприятие за правдивост.

 

Преди малко повече от 7 години бях извикан на разпит в Следствието, по-късно в прокуратурата. Бе ми повдигнато обвиняване, обвързвано с рекламен контракт на Фрог нюз с компания. Обвинението се базираше на подаден сигнал до прокуратурата. Оказа се, че сигналът е неизвестен. На идващото ми приучване в държавното обвиняване, изпод стоеше името и подписа на Любена Павлова. По това време тя се изживяваше като водач на неразбираемата групировка „ План Б “ и предвождаше акции в отбрана на тогавашния основен прокурор Сотир Цацаров. „ План Б “ се свързваше и с хората с маски, които нападнаха ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов отразяни кървящи агнешки главички пред Висшия правосъден съвет. (Днес членовете на Висш съдебен съвет, основния прокурор, членове на Висш съдебен съвет, ръководители на Следствието са изключително чувствителни на всяка нещо, което ги визира, само че тогава не си мръднаха пръста да проверяват кой се крие зад извратените акции. А се знаеше кой стои…)

 

Не познавам Любена Павлова. Но тя написала сигнал-донос, поради който аз се оказах обвинен. И стартира сага, която продължи 7 години.

 

Когато прокуратурата съумя да вкара делото в съда, там против мен се изправиха прокурорите Франтишек и Емил Петров – брат на Пепи Еврото. Подобно нещо се прави за комплицирани каузи и за хипотетични тежки закононарушения.  

Получи се обаче изненада: съдът в продължение на 2 часа и 10 минути изреждаше несъстоятелните, меко казано, неща в обвинителния акт. Над 2 часа! По едно време Франтишек не устоя и напусна залата.

Материалите бяха върнати на прокуратурата, какъвто е редът.

 

В интерес на истината, тя се постара доста да открие нещо за мен, за което да бъда наказан. Стара се години наред. Бях викан още веднъж и още веднъж. Привиквани бяха и очевидци неведнъж.

 

Месец след месец, година след година.

 

През всичкото това време, разпитващите посочваха с пръст нагоре – разпоредено е от най-високо място да бъда мачкан до дупка. И това предписание, идващо от най-горните етажи на държавното обвиняване и на изпълнителната власт, се изпълняваше поредно и настойчиво.

Всеки път, когато следващите „ доказателства “ отпадаха, се търсеха нови и се възобновяваше тормозът. Тормоз, почнал с доноса на Любена Павлова, трансформирала се през днешния ден почтен жител.

 

Прокурори признаваха, че няма защо да се заловен и да изровят, само че трябвало да ги схвана, тъй като имали фамилии, пазели си работата. Аз, упрекнатият в нелепи и неуместни неща, трябваше да проявя схващане. Не е истина защо двуличие и боязън става въпрос.

След 7 години прокуратурата се отхвърли и призна, че няма данни да съм направил нещо неправилно. Нищо.

 

СЕДЕМ ГОДИНИ.


 

Заради един донос от човек, който не ме познава и може даже да не ме е виждал.

 

Междувременно прокуратурата не спираше да ми повдига други обвинявания, в това число за присъединяване в ОПГ с човек, който по това време не съм познавал. Наложена ми бе възбрана да напущам страната, а по разпореждане на прокуратурата служители на реда идваха да ме ревизират в дома ми, да разпитват съседите какви хора идват в жилището ми, с кого се срещам и прочие  

С мен и фамилията ми се зае и КПКОНПИ. Блокирани са сметките и жилището ни.

Вещи лица-експерти потвърдиха, че по едно от делата, от Национална агенция за приходите са проникнали в компютъра ми и персоналната ми поща, с цел да манипулират изпратен до мен имейл.

 

Юнаци с маски от същия „ План Б “ ни замеряха с яйца пред правосъдната палата. Не единствено мен, само че и други, които дръзваха да подлагат на критика Цацаров, Гешев и останалите. Нито полицията, нито прокуратурата разкриха кой стои зад това. Явно не желаеха.

 

Смятам, че всичките каузи, напън, закани и гонене от страна на прокуратурата по отношение на мен и уеб страницата, на който съм създател, се дължат на сериозните материали за дейностите на държавното обвиняване и рецензиите към водачи на избрани политически партии и ръководещи. Признаваха го и някои от прокурорите в неофициален диалог.

 

Не се изживявам като жертва. Знам и други сътрудници, които са обект на гонене, напън и репресии по същите аргументи.

 

Но да се върна към Любена Павлова, до неотдавна Петрова. Не ме интересува персоналният й живот, нито свадите, в които е забъркано името й. Но доста, пъклен доста ме интересува какви са ги правили с нейният 8 години любящ брачен партньор и какво са сторили на десетки, на стотици хора.

 

Не й имам вяра. А и тя не демонстрира, че се срами или че се разкайва, а се пробва да трансферира виновността на други. Уличава Сарафов, само че отхвърля Гешев да е взел участие или да е знаел какво става в кръга „ Осемте джуджета “. Защото нещо и е дадено?

 

Тя се пробва да реализира прошка за себе си с някакви милозливи разкази, които обаче са подправени. Досега не сподели нищо съответно, не сподели нито един документ. Не чухме също от кое място и по какъв начин е спечелила милиони и по какъв начин е придобила скъпи парцели в България и Гърция. Какъв е произходът на тези средства? Заплашвала ли е хора с оръжие, обещавала ли е, че ще ликвидира този или оня? Така настояват пострадали.

 

Не имам вяра на тази. Имала дете? Била майка и имала майчини усеща? Всички ограбени, излъгани и заплашвани от нея и кръгът, с който се е гордяла до неотдавна, също имат фамилии.

 

Тя би трябвало да дава отговор за всичко, което е предизвикала на десетки хора и да понесе следствията.

 

Не желая възмездие или отмъщение, желая тя и тези като нея да си получат заслуженото. Това би било правдивост.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР