Любен Попов записа уникално представяне в историята на Интерактив тенис,

...
Любен Попов записа уникално представяне в историята на Интерактив тенис,
Коментари Харесай

Любен Попов спечели шеста титла в Интерактив тенис

Любен Попов записа неповторимо показване в историята на Интерактив тенис, откакто завоюва шеста купа в лигата за една година. Той победи в Деветия вечерен шампионат в MG Tennis Club, категория ИТЛ 500, като на финала победи Иван Златанов с 2:0 сета (4:1, 4:0).

Така Любен дръпна в годишната класация на ITL с 650 точки пред Иван Златанов и е един от най-сериозните кандидати за първото място във финалите. От осем участия във вечерните шампионати и уикенд конкуренциите ITL Challenger той касира шест трофеи с 28 победи и единствено две загуби от Цветан Иванов и Камен Маздрашки. Любен ще пропусне Десетия вечерен шампионат, само че ще остане водач в класирането. Решаващ за годишната класация ще се окаже последният шампионат на лигата - ITL Finals 2019 през декември.

“ Турнирът ми хареса доста и се веселя, че се класирах за финалите, които ще се играят навръх тази настилка, - сподели Любен след успеха. - Обичам да играя на хард кортове, тъй като са по-бързи. Харесвам нападателната игра и тук настилката ми пасна чудесно. Полуфиналът против Станислав Иванов ме затрудни най-вече от всички срещи в шампионата. Той ме водеше с 3:1 и играеше по-добре. За благополучие съумях да се съвзема, започнах да арестувам топката повече в игра и го обърнах. Във финала чаках повече от Иван. Започнах мача много по-концентриран, а той не съумя да влезе в темп и да се настройки, може би тъй като имаше по-лесни мачове преди този момент. Затова го победих с този безапелационен резултат. Очаквам ITL Finals 2019 с неспокойствие. Там се играе 2 от 3 сета и нямам самообладание да играя в този формат. Ще би трябвало друг метод към мачовете и специфична психическа конфигурация.”

Титлата при приблизително напредналите в Деветия вечерен шампионат взе Павел Бешев, който се зарече, че към този момент ще играе за победи при напредналите. При начинаещите първото място завоюва Владислав Риждов.

Програмата на Интерактив тенис продължава с мачовете на начинаещите и приблизително напредналите в Десетия вечерен шампионат в Търговска колегия „ Раковски “. До края на седмицата е отворено записването за конкуренцията при напредналите. Последният шампионат на лигата за 2019 година са финалите ITL Finals 2019, които ще се проведат от 9 до 19 декември. Повече детайлности можете да научите на www.interactive-tennis.com.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР