ЛЮБА КУЛЕЗИЧ © Красимир Юскеселиев Още по темата Нова тв

...
ЛЮБА КУЛЕЗИЧ © Красимир Юскеселиев Още по темата Нова тв
Коментари Харесай

BiTV прекрати договора на Люба Кулезич

ЛЮБА КУЛЕЗИЧ

© Красимир Юскеселиев Още по тематиката
" Нова тв " поддържа Виктор Николаев и Анна Цолова

След като дълго премълчава натиска на жълтата преса върху двамата публицисти, най-сетне медията реагира
14 ное 2017
Бившият програмен шеф на Българска национална телевизия Нери Терзиева оглавява нов тв канал

Медиата се споделя BIT и ще бъде ориентирана към българите по света, а съществени вложители са българи с логистичен бизнес в Съединени американски щати
1 сеп 2015 Предаването на Люба Кулезич " Честно казано " е свалено от ефира на BiTV, а договорът на водещата преустановен предварително. Пред " Капитал " програмният шеф на малкия екран Сашо Диков удостовери новината. Причините за свалянето на предаването потеглят от извършено заседание на продуценти, водещи и публицисти в медията, на което е участвал и единия от притежателите на малкия екран Павел Вълнев. Информация за свалянето на предаването се появи в четвъртък вечер първо в обществените мрежи.

Какво се случва

По време на сбирката на екипите остри реплики си разменили Люба Кулезич и изпълнителната директорка на медията Симона Ангелова. Според мениджърката, която цитирала банкера Атанас Буров - " парите обичат тишината ", по тази причина и някои излъчвания трябвало да се откажат от крайните позиции и острия звук, тъй като по този метод пораждат съмнения за политически обвързаности. Водещата на " Честно казано " реагирала и и обяснила, че думите на Буров се отнасят за банката, до момента в който природата на медиите и малкия екран в частност е да подвигат звук и да разясняват значими тематики от обществения и политически живот. Същата вечер (вторник) Люба Кулезич разказала в ефир, че управлението на медията и предложило предаванията и да бъдат " по-умерени и не толкоз внезапни ", цитирайки изпълнителната директорка Симона Ангелова.

Поради изнасяне в ефир на погрешна информация за работата на медията договорът на Люба Кулезич, водеща на предаването " Честно казано ", който бил до 31 декември 2017, е преустановен предварително, като ще й бъдат изплатени всички полагащи й се хонорари до края на годината, изясни пред " Капитал " Сашо Диков. Той изясни, че се чака в средата на декември да бъдат в София и двамата притежатели, които живеят в Съединени американски щати, и тогава ще бъде препоръчана още веднъж работа на Кулезич.

Самата водеща на " Честно казано ", разяснява пред " Капитал ", че в работата ѝ в никакъв случай не са се намесвали нито притежателя, нито програмния шеф Сашо Диков. Не бяха такива отзивите ѝ за Симона Ангелова. " Намеци кой да е тона на предаванията са непрофесионални и неетични. Помолих да се дадат съответни образци за политически обвързаности на излъчвания, както се твърди ", разяснява Люба Кулезич.

Източници на " Капитал " в BiTV обясниха, че Ангелова е в тежък спор със Сашо Диков и се пробва да пречи по всякакъв начин на работата в медиата като основава напрежение сред екипите.

Кой, кой е

Биографията на Симона Ангелова е обвързвана с bTV където е работила в комерсиалния отдел. Първо като " експерт продажби " (2000–2005 г.), а от 2005 до 2006 година е Търговски шеф на bTV и телевизия Fox Life. След като Красимир Гергов сътвори ТВ2 (в следствие Pro BG) през 2007г. Ангелова става търговски шеф на новия канал. На пазара се твърди, че тя е от близкото му обграждане. Именно по негова рекомендация попада и в BiTV разясняват източници на " Капитал " от пазара. Те обясниха, че притежателите на BiTV са се съветвали с Красимир Гергов по какъв начин да градят комерсиалната си политика, с цел да стартира медията да притегля рекламодатели.

През годините Гергов и различен път е влизал в ролята на медиен и рекламен " съветник ". В интервала, в който майката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски - Ирена Кръстева бе притежател и изпълнителен шеф на TV7, която закупи от Любомир Павлов, също се консултираше за канала с Красимир Гергов.

Дали има външно въздействие и върху програмната политика на медията следва да се разбере в бъдеще. Ако има такова, то елементарно ще проличи през наличието в ефир. Предавания със мощен публичен отзив прави самият програмен шеф Сашо Диков - " Просто Диков ", както и журналистките Полина Паунова и Силвия Великова - " Хайд Парк ".

Журналисти от BiTV, с които " Капитал " беседва, потвърдиха, че никой не се намесва в работата им и са свободни да вършат предаванията си. " Никакви ограничавания не сме имали и нямаме в нашата работа ". Същото твърди и Сашо Диков.

Преди седмица във връзка на офанзивата против " Капитал " и " Дневник " и единият от издателите на медиите, Люба Кулезич направи изострен коментар, че в България се появява тирания. " Задаващата се разпра с " Дневник " и " Капитал ", трайно непримирими към подмолните сраствания сред страната и частни апетити, ще удостовери съмнението, че в модела КОЙ се преплитат ползите и зависимостите на самия Бойко Борисов, на Сотир Цацаров и на неколцина олигарси с озвучени имена, позволени да се разпореждат с публичните запаси съгласно степента на своята преданост към мафиотско-политическите сраствания по върховете ", разяснява тя.

Кой стои зад BiTV

Би Ай Ти (BIT) започва предавания в България през есента на 2015 година, като планът беше управителен от Нери Терзиева. Собственици на канала са братята Павел и Румен Вълневи, които имат огромна мрежа за транспортна активност в Съединени американски щати, където живеят от години. Малко след старта в малкия екран стартира предаването на Сашо Диков - " Просто Диков ", който през тази година зае поста програмен шеф в медиата, направи промени в програмната скица, а част от публицистите от първичния екип напуснаха. Напусна и самата Нери Терзиева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР