Новата функция на Lyft позволява на жените и не-бинарните ездачи да поискат пола на шофьора си

...
Lyft въвежда нова функция, която позволява на жените и не-бинарните
Коментари Харесай

Lyft въвежда нова функция, която позволява на жените и не-бинарните ездачи да изберат предпочитание, което да съответства на шофьори от същия пол.

Компанията за организиране на превози каза, че това е „силно желана функция“ в публикация в блог във вторник, като каза, че новата функция позволява на жените и не-бинарните хора да се „чувстват много по-уверени“ при използването на Lyft и също така се надяваме да насърчи повече жени да подпишат да бъдат двигатели за достъп до неговите „гъвкави възможности за печалба“.

Услугата, наречена „Women+ Connect“, ще бъде пусната през следващите месеци. Ездачите могат да включат опцията в приложението Lyft, но компанията предупреждава, че не е гаранция, че ще бъдат съпоставени с жена или небинарен човек, ако някой от тези хора не е наблизо. И ездачите, и водачите ще трябва да се включат за функцията, за да работи, а ездачите трябва да изберат пол, за да работи.

Въпреки че жените обхващат "почти половината" от водачите, Lyft каза, че само 23% от шофьорите са жени, каза компанията. Функцията е създадена и с помощта на външни организации, включително Кампанията за правата на човека и Националната асоциация на жените ръководители на правоприлагащите органи.

 Кола за споделено пътуване на Lyft се вижда на 42-ра улица в Ню Йорк на 26 март 2019 г. - Първоначалното публично предлагане на Lyft Inc. се очаква да има (IPO) тази седмица, което я прави първата от компаниите за споделено пътуване, отворени за обществеността. class= Кола за споделено пътуване на Lyft се вижда на 42-ра улица в Ню Йорк на 26 март 2019 г. - Първоначалното публично предлагане на Lyft Inc. се очаква да има (IPO) тази седмица, което я прави първата от компаниите за споделено пътуване, отворени за обществеността. Тимъти А. Клари/AFP/Getty Images

Lyft и неговият съперник Uber са обект на наблюдение от години относно безопасността на пътниците, особено при инциденти със сексуално насилие. Lyft каза през 2021 г., че е получил 4158 сигнала за сексуално посегателство между 2017 г. и 2019 г., разкритие, което беше разкрито в доклад за безопасността, предизвикан от разследване на CNN. Lyft обаче каза, че по-голямата част от пътуванията (или 99%) не са докладвали инциденти, свързани с безопасността, за периода от време, включен в доклада.

Миналата година Lyft се съгласи на споразумение на стойност 25 милиона долара с акционерите, отнасящи се до изявления и разкрития за бизнеса му, включително конкретно около инциденти, свързани с нападение, преди да стане публично достояние през 2019 г.

През март 2021 г. Uber и Lyft обявиха, че ще споделят имената на шофьори, които са били деактивирани поради най-тежките инциденти, свързани с безопасността, включително сексуални посегателства, които варират от неволно целуване на несексуална част от тялото до изнасилване. Споделянето на информация се управлява от трета страна агенция за докладване на потребители, Hire Right.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР