Лявоцентристкото правителство на Швеция обяви, че ще увеличи с 23

...
Лявоцентристкото правителство на Швеция обяви, че ще увеличи с 23
Коментари Харесай

Швеция залага на социалната защита в бюджета за догодина

Лявоцентристкото държавно управление на Швеция разгласи, че ще усили с 23 милиарда шведски крони (2,6 милиарда д.) обществените разноски следващата година в границите на бюджет, ориентиран към понижаване на обществените неравенства и прекосяване към по-устойчива стопанска система след пандемията, съобщи Ройтерс.

Швеция се възвърне от пандемията от Ковид-19 по-бързо от множеството европейски страни. Пред страната обаче остават дълготрайни провокации, в това число справяне със скока в насилието на незаконни банди, осъществяване на задачата за постигане на нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2045 година и покриване на дефицитите в обществената система след пандемията.

" Представяме бюджет с самодейни промени в региона на климата, работните места, общественото обезпечаване и битката с престъпността ", съобщи финансовият министър Магдалена Андерсон.

Сред към този момент оповестените ограничения са понижаване на налога върху приходите на стойност 10 милиарда крони, към 12 милиарда крони за битка с климатичните промени и 8 милиарда крони за стимулиране на заетостта. Бюджетът ще влее в стопанската система общо 74 милиарда крони.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР