Лявото гръцко правителство иска да излезе от спасителната програма след

...
Лявото гръцко правителство иска да излезе от спасителната програма след
Коментари Харесай

Финансите на Гърция са все още несигурни

Лявото гръцко държавно управление желае да излезе от избавителната стратегия след осем години на взаимозависимост от външните кредитори, само че финансите на страната към момента са несигурни, твърди организация Блумбърг в обява, представена от гръцката телевизия ЕРТ.

Доминиращото мнение в Европа е, че рецесията в Гърция съвсем е свършила: стопанската система й се развива, страната неотдавна събра пари от вложители, закупили облигации, а кабинетът на премиера Алексис Ципрас споделя в Еврозоната, че повече финансова помощ не е нужна, показва медията.

Въпреки това обаче съществува перманентна нужда от поправяне на финансово-икономическите индикатори на страната след финансовия колапс, какъвто не бе имало в спокойно време.

Макар инспекцията на кредиторите да сподели, че Гърция се е съобразила с всичко, което е било поискано от нея като ограничения за промени в границите на избавителния пакет, две от тях към момента висят, а някои високопоставени представители в Атина и Брюксел предизвестяват, че може би е доста рано, с цел да бъде изоставена интензивната грижа за страната по линия на европейските инжекции, се показва в материала на Блумбърг.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР