Лявата формация у нас е Коалиция за България, казва Румен

...
Лявата формация у нас е Коалиция за България, казва Румен
Коментари Харесай

Нинова предаде най-милото на БСП - червения цвят

Лявата групировка у нас е Коалиция за България, споделя Румен Петков Водим борба за енергийна правдивост, носим обръщение за принадлежност към жанр и татковина
- Г-н Петков, „ Коалиция за Бъгария “ излезе на изборите за европейски парламент с предложение за основаване на 10-годишна стратегия за догонващо развиване. Защо се постанова да бъде призната?
- За страдание ние изостанахме даже от Румъния. В момента сме в дъното на класацията. Нашите държавни управления и парламенти от 2010 година насам приказват за асимилиране на еврофондовете. Останалите 27 страни приказват за вложение. Това, че някой усвоява парите в България, е вън подозрение. Но този някой не е измежду седемте милиона естествени българи.
- Какво включва догонващото развиване?
- Поне три неща. Първо - специфична капиталова стратегия, която да подсигурява динамично развиване на районите. И до ден сегашен не знаем къде на районно равнище са тези 9 милиарда евра, които са влезнали от 2008 година Оставаме единствената страна, в която проблемите сред районите се задълбочават. Второ - специфична стратегия, която да подсигурява бъдещето на приключилите висше обучение в България. 5-годишна данъчна почивка. И трето - настояваме Европейски Съюз да образува фонд " Бебе " за децата, които се раждат в България, Румъния и останалите страни в трагично демографско положение.
- Как защитавате тази концепция?
- Във всеки български жител, който е отишъл да работи в Европа и да основава БВП в страна от Европейски Съюз, българската страната е вложила по към 2000 лв. - за опазване на здравето, за обучение и други Отчитайки броя на сънародниците ни, които живеят в Европа, България е вложила в Европейски Съюз към 400 милиарда евро. На тази база желаеме основаването на европейски фонд " Бебе ", с цел да подпомогнем раждаемостта и да решим казуса с демографската рецесия. Имаме 500 села с до 10 поданици.
- И други партии започнаха да приказват за икономическо развиване. Движение за права и свободи към този момент са приготвиха стратегия за ускорено развиване. Вицепремиерът Томислав Дончев излезе с идея за икономическа промяна от произвеждане на ишлеме към произвеждане на артикули с висока добавена стойност. Дошло ли е времето за нова кръгла маса, отдадена на икономическото развиване на България и допустимо ли е това?
- Ние от дълго време настояваме за необятен експертен и политически разговор, който да стимулира нуждата от мощно присъединяване на страната в развиването на стопанската система. От 5 години настояваме да се сътвори Държавен капиталов фонд. Хубаво е, че в този момент това се поддържа и от господин Дончев, и от представители на други политически сили. Ние споделяме, че е нужна повече страна в стопанската система.
Ако не разбираме, да вземем за пример, че сегашната концесионна политика на страната е закононарушение към бранша, значи нищо не разбираме. В момента министърът на превоза с възторг афишира, че завършва концесионирането на летище " София ", Българска социалистическа партия мълчи и по този начин го поддържа. А приходите от концесионни такси в бюджета са сред 1,1 и 1,3 % годишно. При състояние, че единствено три от компаниите, които се занимават с концесионирането на подземните ни благосъстояния, печелят милиарди годишно. Това демонстрира, че държавните управления в годините са имали незаконно отношение към консеционната политика.
Второ, ние от „ Коалиция за България “ се борим за енергийната правдивост.
- Какво значи това?
- Два образеца са крещящи. Марица 1 и Марица 3 - огромното закононарушение на Иван Костов в енергетиката. Продаде ги в края на мандата си. Настояваме покупко-продажбите да се нападат пред Европейската комисия, тъй като купуваме тока от Марица 1 на 180 лева, а от Марица 2 на 77 лева Едни и същи въглища, една и съща технология, един и същи фонд " Работна заплата ". Какво диктува тази разлика? Освен това, ние плащаме нездравословните излъчвания на тези тецове. Така убиваме въгледобива. „ Коалиция за България “ е единствената, за жалост, политическа мощ, която се бори за спасяването на въгледобива. Защото това е методът да възстановяваме цената на тока и за възстановяваме на връзките консуматор - Марица 1 и Марица 3. С тази безумна цена НЕК ще банкрутира.
Искаме да спасим и химията. " Неохим " и " Агрополихим " са в извънредно тежко състояние заради неаргументираните и голословни причини на Европейския съюз. Европейски Съюз постанова нездравословни излъчвания на химическите производители и това удря най-силно " Неохим " и " Агрополихим " и ще би трябвало да затворим тези предприятия, с цел да си внасяме торове от Турция, Грузия, Русия, които, дръзвам да настоявам, са и по-некачествени. Ще убием нашето произвеждане.
- Европейски спор по този начин и не се организира в акцията. Всички полемики бяха на тематика какво ще се случи след 26 май - ще има ли чистки в партиите, ще има ли програмен кабинет, вероятни ли са предварителни избори...Вие какво мислите?
- Това ни е казусът - като дойдат европейските избори, ние мислим за българските парламентарни. И противоположното, като постоянно бъркаме резултата. Българинът би трябвало да схваща, че на 26-ти би трябвало да излезе да гласоподава против този извратен двуполюсен модел. Макар, че моделът, в действителност, е еднополюсен. По договорката за F-16 единствено ние настояваме за мораториум, Българска социалистическа партия си мълчи услужливо. По концесионирането на летище " София " Българска социалистическа партия отново си мълчи услужливо. Четири месеца не реализира парламентарен надзор на това държавно управление.
- Това е един от белезите на акцията - отсъствието на Българска социалистическа партия, мълчанието й. Как си го обяснявате?
- Ако вие не ходите два дни на работа, ще ви уволнят, нали? А депутатите от Българска социалистическа партия 4 месеца не вървят на работа. Това е цинизъм към хората, които са ги пратили в Народното събрание. Същественият въпрос: от какво живеят, виси без отговор. В Добрич бяхме на среща с проф. Боян Дуранкев и Ивайло Калфин. И един човек от залата заподозря, че живеят или от подкуп, или от обири. А различен го поправя - и от двете. Нормален човек няма по какъв начин да си заплаща парното, тока, водата, храната, да се грижи за децата си, в случай че не върви на работа. Случаят е безсрамен, тъй като госпожа Нинова подсигурява на късния Борисов комфорт, какъвто не е имал късният Живков. Там най-малко Георги Атанасов като министър-председател се отчиташе пред Народно заседание, пред Политбюро, пред Централен комитет. Борисов на кого се регистрира, с изключение на на себе си?
- Битката за патриотичния избор е най-ожесточена. За него се борят Вътрешна македонска революционна организация, НФСБ, " Атака ", ВОЛЯ,  в това число и вие. Как ще съумеете?
- В тях няма нищо патриотично. В настоящия европарламент са Николай Бареков и Ангел Джамбазки. Тези двама наши изтъкнати евронационалисти какво свършиха? Аз настоявам - нищо. Може ли една партия да живее 25 години, пишейки антицигански концепции, от които нито една не се е състояла?! Може ли да излезеш и да излъжеш по най-циничния метод българските жители, че ще сложиш във всяко село служител на реда?!
„ Коалиция за България “ е мощен излаз от това състояние. Тя залага на посланието за принадлежност към жанр и татковина. От нашите претенденти 7 са хабилитирани лица и са имали опция за реализация и развиване на научната си кариера в чужбина, само че са останали тук. Водачът на листата ни - проф. Боян Дуранкев е преподавал и в Щатите, и в Германия, и в Австрия. Но е тук. Проф. Боян Киров е от водещите физици в академията на науките, доцент Георги Кючуков - водещ невролог в България. Всички те, в това число младите ни докторанти, са имали опция да отидат в чужбина. Но са избрали България. Гледам другите претенденти - една е доста горда, че е стипендиант на Сорос и че живее в чужбина. Друга пък е още по-горда, че от 10 години е в Лондон. Нашата листа излъчва патриотизма, който ни липсва. Грозното крякане на патриотарството насажда омразата към този момент 30 години и води до всички тези ексцесии, на които сме очевидци.
- Мотото в акцията на Българска социалистическа партия е борбата против корупцията. В същото време социалистите не са в Народното събрание, напуснаха сдружението на общините, отхвърлиха да влязат в КПКОНПИ. Водачът на листата им пък е с повдигнато обвиняване. Какъв знак е това?
- Когато предупредихме, че в този си тип антикорупционното законодателство и следващият антикорупционен орган няма да бъдат ефикасни, само че могат да бъдат употребявани, никой не се вслуша. Но Българска социалистическа партия смая света като отхвърли да влезе в орган за битка с корупцията. Добър, неприятен, законът по този начин е споделил. Но с отхвърли си Българска социалистическа партия съобщи на публиката: нас корупцията не ни интересува. По този метод споделиха на ръководещите: вие си правете, каквото желаете - евтини жилища, асансьори в хола, къщи за посетители... ние няма да се занимаваме с вас, само че и вие няма да се занимавате с нас. За корупция някой да е разследван от Българска социалистическа партия? Не е.
Затова споделям, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са едната страна на монетата. Българска социалистическа партия умишлено организира политика на слугинаж към ГЕРБ. И негласуването обслужва това.
- Българска социалистическа партия ви упрекна, че сте откраднали името „ Коалиция за България “. Как ще отговорите?
- Защо да крадеш нещо, което се намира на основната улица. Оставям настрани обстоятелството, че ние сме го основали. Това управление на Българска социалистическа партия се отхвърли освен от „ Коалиция за България “, то се отхвърли от аления цвят. Цялата им пропагандна акция е в синьо. Разбирам зависимостта на госпожа Нинова от Иван Костов, само че да съобщи признака на Българска социалистическа партия, цвета, който партията носи повече от 100 години, е доста грозно. Това отвращава. Само преди дни чухме с проф. Дуранкев хората в Асеновград - те изпитват неприкрито омерзение от това, споделят, че Българска социалистическа партия към този момент не е тяхната партия.
Лявата групировка в България е „ Коалиция за България “. И дадох образците - и за присъединяване на страната в стопанската система, и за концесионирането.
- Мотото на акцията ви е " Битката за България ". От какво би трябвало да бъде избавена страната?
- Освен борбата за енергийна правдивост, водим и борбата за мир. 74 години след Втората международна война мирът към този момент е даденост. Някой дава обещание морска база Атия. В мига, в който тя стане ударен инструмент против Русия, би трябвало да е ясно, че туризмът в България завършва. И по тази причина ние от „ Коалиция за България “ споделяме - Европа основен фактор в разговора, събаряне на глобите против Русия, разговор и ефикасни решения.
- Вие сте единственият партиен водач, който се сложи не на първа, а на последна позиция в листата. Защо?
- В нашата листа 9 от претендентите са до 35-годишна възраст, излъчват сила, мощ, подготвеност. Но съм в листата, с цел да се знае, че нося отговорността за изборите. За мен е цинизъм да кажеш тази листа не е моя -  отговорността е на националното управление. Това е вулгарно политическо държание.
- Прогнозата ви за 26-ти?
- Не играя тото.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР