Лятото вече е в разгара си. Въпреки дъждовете през последните

...
Лятото вече е в разгара си. Въпреки дъждовете през последните
Коментари Харесай

Мотористи VS недоволни от шума. Кой крив, кой прав?

Лятото към този момент е в разгара си. Въпреки дъждовете през последните седмици градусите се задържат към 30-те. Все повече хора се възползват от хубавото време, с цел да практикуват обичаните си спортове, да карат към този момент модерните и у нас електрически тротинетки. Активираха се и почитателите на мотори.

По традиция всяко лято пловдивчани се гневят на звуците от мотористите. Вече започнаха и недоволствата в обществената мрежа по отношение на шума от двуколесните късно вечер.

Хората се питат по какъв начин би трябвало да постъпят. Те главно се поучават между тях да се подават сигнали до полицията. Част от тях са уверени, че с това мотористите ще се вразумят и ще спрат с нощните форсирания на мотора. Други напълно не считат, че това би трансформирало нещо.

„ Здравейте, група! Живея на „ Коматевско шосе “ и от известно време тук е писта за мотори и коли. Това става след 22 ч, ускорява се след среднощ. Тази нощ не можах да заспя. Сега е 23:20 и шумът е ужасяващ. Моля за вашите препоръки “, написа пловдивчанка.

„ Аз преди време обясних на полицията, че ще почна да им изпращам сметките за тока, тъй като не мога дремя на отворен прозорец, ще си купя мощен климатик отново за тяхна сметка и след 15 минути две патрулки ги заградиха от двете страни на пътя, написаха им санкции и повече нямаше звук “, показа опит жена.

„ И ние сме подложени на същия тормоз. Все едно се организира Формула 1 под терасата ни! Това е съвсем всяка година! Никой не ги закача, вършат си гонките, необезпокоявани от никой! “, недоволстват още.

Мотористите от своя страна също излязоха с позиция в мрежата. Те изясняват, че с цел да е минал един мотор годишен механически обзор, значи не нарушава нормите за звук. Подходиха хумористично, съветвайки хората да сменят дограмата си за по-добра шумоизолация.

„ Пиша пост с цел да изкажа недоволството си. Ние мотористите не може да караме транспортните си средства, тук на Коматевско е лудница, по цели нощи луди лелки от село с дървена дограма изричат недоволството си и се обръщам с молба към всички мъже с Ак47, гранати и сходни - апелирам от сърце апелирам укротявайте дамите си, с цел да може да се усещат добре и тук в градски условия, без птичките и пчеличките от село.

ПС: След всички изчетени селски мнения от необразовани селяци, ние мотористите желаеме да ви кажем, че има закони и по закон 112 може да дойдат на инспекция и да открият дали има нарушавания или не. Моторите имат правила за звук, щом този мотор е минал обзор, значи е в нормата и вие бабо “Радка, Надка и сходни селяндури” ще се наложи да употребявате по-нови дограми, с цел да може като естествените хора да спите и да не ни чувате. Все отново щом моторът е в придвижване и е минал КАТ, значи няма по какъв начин да го чуете, в случай че казусът не е във вас “, написа моторист.

Къде би трябвало да се търси решението на казуса. Дали може да се приказва за „ златна среда “ - и двете стани да създадат компромис с нещо. Дали да се преглеждат нещата на равнище закони. Ние от GlasNews.bg призоваваме за приемливост. Всички участници по пътищата имат своето право и независимост. Но дано и тези, които са по домовете си, не се усещат като пандизчии.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР