Лятото вече е тук, а с него и първите проблеми

...
Лятото вече е тук, а с него и първите проблеми
Коментари Харесай

Грижа за кожата през лятото: 5 стъпки - slava.bg

Лятото към този момент е тук, а с него и първите проблеми с кожата, присъщи за този сезон. По нея полепват най-различни замърсявания, което е много по-лесно поради влагата. От друга страна слънчевите лъчи и неналичието на задоволително вода в клетките я изсушават и трансформират текстурата ѝ.

Козметиката със слънцезащитен фактор е първото нещо, което да си набавите със стопляне на времето. Но с изключение на нея, е добре да следвате няколко съществени стъпки в ежедневната грижа:
1. Хидратацията преди всичко

Течностите в тялото са главният фактор, от който зависи положението на вашата кожа. Ако не пиете задоволително вода и други течности, това си проличава по нея. Тя е сива, суха, загрубяла, а първите признаци на стареене си личат по-лесно.

Водата подкрепя извеждането на токсините от кръвта и усъвършенства вашата храносмилателна система. А това предотвратява появяването на кожни положения като сърбеж, акне, екзема или псориазис. Докато през зимата е добре да пиете най-малко литър и половина, в горещините целесъобразното количество е 2,5 – 3 литра. Освен нея, се старайте да пиете по този начин наречените свежи електролитни питиета, които не са сладки. Така да вземем за пример може да си вършиме вода с лимон, джинджифил, мента или пък късчета краставица.

2. Редовно разчистване на лицето

Благодарение на атмосферното въздействие, лицето се замърсява по-лесно. Освен това кожата се изпотява повече, което предизвиква образуването на повече себум. Затова постоянното разчистване на кожата е доста значимо.

Черни точки, пъпки с връх, зачервяване или неспокойствие, могат да се получат, в случай че веднъж пропуснете да почистите лицето си преди лягане. Ако пък денем излизате на открито и по-късно лицето ви е потно и лепкаво, не чакайте вечерта, а ползвайте тоник и измийте с вода.

3. Консумация на пресни плодове

През този сезон има обилие от плодове и зеленчуци, а те са цялостни с витамини и минерали, които са потребни за здравето.

Консумирайки пресни портокали, киви, манго, папая, ягоди, боровинки, ананас, вие ще си осигурите задоволително витамин С, който е нужен за производството на колаген. Колкото повече има от този протеин в кожата, толкоз по-еластична е тя.

С постоянното похапване на плодове ще изхвърлите повече отрови, с което положението на вашата кожа ще се усъвършенства. А това предотвратява инфектиране и формиране на пъпки.

4. Овлажняване всеки ден

Независимо от това какъв вид кожа имате, не забравяйте да я овлажнявате постоянно. Сухотата може да аргументи сърбеж и някои неприятни кожни положения. Натрупването на мъртви кафези, да вземем за пример, запушва порите и предизвиква пъпки.

Нанасяйте овлажняващ крем на лицето и лосион по тялото след баня. Хубаво е това да става незабавно, когато кожата е още мокра, с цел да може съставките да попият в дълбочина. Използвайте артикули, богати на хиалуронова киселина, витамин С, алое вера и други.

5. Включете натурални средства в грижата за кожата

Освен козметиката, е хубаво да пробвате някои натурални средства, които през годините са потвърдени помощници в грижата за кожата. Много от тях са естествени детоксикатори – идеалното средство за гладка и сияйна кожа през лятото.

Сок от краставици

Над 90% от краставицата е вода, само че с изключение на нея тя съдържа кафеена киселина и витамин С, с които ще имате по-свежа кожа. Може да си извършите сок от няколко краставици, който да пиете всеки ден или вода, в която да поставите няколко резенчета от зеленчука, лимони и мента. С тези питиета кожата ви ще е добре хидратирана и с по-добра разтегливост.

Съвет: Може да настържете половин краставица и да поставите сместа непосредствено върху лицето, като маска. Само преди този момент почистете добре лицето.

Не изхвърляйте обелките

Ако белите някои плодове и зеленчуци, не изхвърляйте обелките. В тях има доста витамини и минерали, които може да употребявате за възстановяване положението на кожата. Така да вземем за пример може да намажете лицето си с кората на краставица, с цел да е по-свежо и хидратирано. В домата, да вземем за пример, има ликопен, който е мощен антиоксидант. В морковите има бета каротин.

Когато си хапвате любеница, намажете лицето си с кората, която сте изрязали. Същото може да извършите и с обелките от пъпеш или папая.

Съвет: Не променяйте доста рутинната си грижа за кожата през лятото. Консултирайте се с кожен лекар, в случай че желаете да включите някой нов артикул. Избягвайте приема на мазна храна и тестени произведения.

Източник: Tialoto.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР