Лятото, традиционно е сезонът на ремонтите. Някои се захващат с

...
Лятото, традиционно е сезонът на ремонтите. Някои се захващат с
Коментари Харесай

Как да намерим добър майстор в сезона на ремонтите?

Лятото, обичайно е сезонът на ремонтите. Някои се захващат с главно реновиране на дома си, други отчасти обновяват пространства. И до момента в който едни се доверяват на майстори, други вземат решение да вземат нещата в свои ръце.

Цанка Николова с потребна информация.

Николай Митев от Благоевград тази година е направил главен ремонт на банята без занаятчия. Казва, че по този начин му е излязло с към 700 лева по-евтино.
Николай Митев: Плочки, тръбопровод, тоалетни чинии. Всичко ново. Излиза по-евтино да си направиш самичък ремонта, стига да можеш да си го направиш. И второто, което е, ти си там, наблюдаваш си нещата.
Не се доверява на всеки занаятчия за ремонт в дома си, защото желае да е сигурен в резултата.
Николай Митев: Не може да наемеш всеки от улицата да ти свърши някаква работа. Все отново се дават някакви пари. Изисква се някакво качество и гаранция да има.
От 7 години има онлайн платформа, която оказва помощ в търсенето на добър занаятчия. В момента в нея са регистрирани над 5 200 строители от цялата страна.
Борис Санчес, съосновател на платформа за намиране на майстори: Потребителят идва на платформата, пуска едно малко питане и изложение на плана и оттова системата автоматизирано изпраща самото питане към подобаващи реализатори в тази сфера и в този регион на работа. Клиентът съпоставя предложения и цени и се стопира на най-подходящия съгласно неговите стандарти реализатор.
Не са необичайност обаче случаите, в които ремонтът не дава отговор на предварителните упования на клиентите.
Инж. Симеон Атанасов, зам.-председател на секция " Високо строителство " в КСБ: Нашите рекомендации са хората първо да се обръщат към потвърдени компании, които също по този начин са и членове на камарата, тъй като компаниите, които са членове на камарата, това са строителите в България. В множеството случаи обръщат се към майстори, които не им оферират контракт, не им оферират по никакъв метод гаранция за осъществената работа и оттова идват проблемите.
Без значение дали ремонтът е на жилище в София, Бургас или Велико Търново, от Камарата на строителите в България са безапелационни, че цените на пазара и на труд, и на материали, са идентични. В съпоставяне с предходната година обаче, те са повишени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР