Лятото си отиде, а с него и прекрасното усещане за

...
Лятото си отиде, а с него и прекрасното усещане за
Коментари Харесай

Кои са най-добрите бири за есента

Лятото си отиде, а с него и прелестното чувство за ледени бири на плажа или на скамейка в парка. Не че е наложително да спрете да пиете обичаната си светла лагер бира през есента, само че пък можете да пробвате нещо ново. И очебийно есенно.

Например – Октоберфест бира. Официално баварският бирен празник към този момент завърши, само че това не значи, че варените особено за него бири още не са в обращение. Проверете за тях в профилираните магазини, както и в по-големите бирарии, където ги оферират и наливни. Обикновено Октоберфест бирите са малко по-силни немски лагери, по-ароматни разновидности на леките летни бири или пък вариации на вайцен и мерцен.

А за какво не – тиквен ейл! Подчертано есенна бира, която най-често се майстори в Англия и Съединени американски щати. Обикновено е плътна и извънредно ароматна, всекидневно се вари с мед, карамфил плюс разнообразни подправки като канела, да вземем за пример. Като алкохолно наличие варира от нискоалкохолна до 8% имперски тиквен ейл. Ммм!
 Принц Уилям и Катрин, херцогиня на Кембридж, пробват чаша от може би най-известния стаут в света - Guinness, 2017. Принц Уилям и Катрин, херцогиня на Кембридж, пробват чаша от може би най-известния стаут в света - Guinness, 2017.
И за отличен преход към още по-хладната зима – тъмна бира! Нямаме поради най-масовите вариации, които постоянно са просто оцветени лагери със слаб мирис и неестествен карамелен усет. По-скоро става дума за бира от по-малките, занаятчийски пивоварни – тъмни лагери, тъмни ейлове, рубинени ейлове, портъри и стаутове. Някои от тези стилове бира (особено стаутовете) са силноалкохолни, а усетът им е предизвикателство за сетивата със своите отчетливи нотки на кафе и люти чушки. Затова и те са подобаващи за дълги диалози край камината или разточителни вечери със свински пържоли, дробчета, зелени чушки и лук.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР