Лятото предлага безброй възможности за чудесно прекарване на времето сред

...
Лятото предлага безброй възможности за чудесно прекарване на времето сред
Коментари Харесай

Колко часа природа седмично са достатъчни за добро здраве

Лятото предлага безчет благоприятни условия за отлично превозване на времето измежду природата. Всяко място, надалеч от нажежените асфалт и здания, е благотворно както за психическото, по този начин и за физическото ни здраве.

Добре ивестно е, че природата е здравословна, само че до момента учените не знае какъв брой време е задоволително да прекарваме измежду нея, с цел да има резултат. Изглежда към този момент имаме отговор на този въпрос - два часа седмично.

Изследователи от Англия употребявали данните за 20 000 души, взели участие в анкета за седмичния им контакт с природата. От разбора на тези данни станало ясно, че 120 минути седмично, прекарани в планината, в парка, в гората и като цяло - измежду зеленина, доста усъвършенства здравословното и психологично положение на хората от всички групи, без значение от пола, възраст, болести, финансово положение, етнос и специалност.
 Снимка 429746

Но в случай че времето, което прекарваме измежду природата всяка седмица е по-малко от този сериозен най-малко, благотворни резултати не се следят.

Учените открили също по този начин, че времето може да е разпределено на по-кратки шпации през седмицата и не е наложително да бъдат два поредни часа вкупом.

Хората, които живеят в по-зелени квартали и обитаеми места, също имат по-добро здраве.
 Снимка 429752

Всичко това може да се дължи на редица фактори - прекарването на време с близки и другари, по-чистият въздух, придвижването, намаляването на напрежението и опцията да се отдалечим от проблемите на всекидневието.

Два часа седмично са елементарно постижима цел за по-добро здраве и спокоен живот.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР