Лятото отмина, но това не пречи да планирате следващата си

...
Лятото отмина, но това не пречи да планирате следващата си
Коментари Харесай

Търсите хотел? Прекарайте нощта си в гигантска саксия

Лятото отмина, само че това не пречи да планирате идната си почивка. От 2023 година пасажерите ще могат да се настанят в някои от най-нестандартните, неповторими и напряко странни ваканционни жилища чартърен на пазара.

Платформата Airbnb дава по $100 000 на 100 амбициозни строители, архитекти и дизайнери от 23 страни, с цел да вдъхнат живот на своите най-нетрадиционни хрумвания за ваканционен дом. Всеки спечелил ще може да построи своите шантави хрумвания с 10 милиона $ от платформата OMG - фонд, който поддържа истински хрумвания за ексцентрични квартири, споделя Сара Кута, сътрудник в smithsonianmag.com.

Ето какво се получи най-после - съгласно Airbnb 777 от концепциите включват плодове, 680 са въодушевени от виното, 509 припомнят за гъби, 961 включват музика и 1214 включват къщи на дървета. Участниците също бяха стимулирани да създадат дизайна си допустимо най-устойчив: 7931 поръчки включваха слънчеви панели.

Една от съдиите е Кристи Улф, който влезе в новините по целия свят през 2019 година, когато похарчи 32 000 $, с цел да сътвори своя ваканционен хотел чартърен „ Big Idaho Potato Hotel “ отвън Бойзи, Айдахо. 

„ Имаше толкоз доста вдъхновяващи истории и дестинации, за които в никакъв случай преди не бях чувал, а в този момент нямам самообладание да посетя “, споделя Улф. Тя самата е строител и няма самообладание да видя по какъв начин тези хрумвания оживяват. „ Това са повече от просто места за превозване на нощта - всяко от тях предлага изцяло преживяване “, добавя Улф.

Един победител проектира цветна, многоетажна постройка, която наподобява на солидна кутия със зърнени храни. Ферма в Айдахо скоро ще се трансформира в саксия за цветя, заобиколена от цветя, където ще може да преспите по време на ваканцията си. Един от плановете съставлява втвърден череп на динозавър, изработен от кирпич, до момента в който различен е с формата на авокадо, обърнато встрани. Центърът за избавяне на прасета в Бастроп, Тексас, завоюва с дизайна си за огромно жилище чартърен във формата на прасе, покрито с цветя и трева. 

Със своите $100 000 от наградния фонд двойката съпрузи Клейтън Браун и Кимбърли Съливан ще построят къща с форма на гума. Тя е направена от рециклирани гуми и ще се нарежда в техния селски парцел в Югозападен Мичиган. Въпреки че построяването на структури от остарели гуми не е изцяло нова концепция, Браун споделя, че се надява тяхната концепция един ден да послужи като „ доказателство за концепцията “ за други устойчиви планове. Въпреки че тези и други ексцентрични дизайни няма да бъдат подготвени за резервация до идната година, Airbnb към този момент разполага с голям брой необикновени концепции - измежду тях са силози за зърно, вагони, покрити вагони, рейсове, къщи на дървета и даже модифицирана жълта подводница.

" Конрад " ви чака на Малдивите: Стаи под водата, или по какъв начин се чувстваш в голям аквариум

Човешкото въображение няма граници и когато правиш бизнес, шантавите хрумвания се трансформират в мощно оръжие.  



Веднъж попаднали в хотел " Конрад " на Малдивите, ще имате чувството, че нощувате в голям аквариум. Повечето стаи са под водата, само че това не пречи да оферират немислим разкош.

Елитният хотелски комплекс Conrad Maldives Rangali Island се намира на два свързани с мост обособени острова и предлага просторни независими първокласни вили. Комплексът включва напълно остъкления подводен ресторант Ithaa, както и 2 първокласни СПА центъра. Луксозните вили на Conrad Rangali Island са издигнати на разнообразни места, в това число над водата, до 500 метра във вътрешността от брега на Индийския океан. 

Осигурен е цялостен набор от улеснения като безвъзмезден Wi-Fi, плоскоекранен тв приемник и DVD плеър. От френските прозорци с дървени рамки се открива красива панорама към морето или плажа.

Посетете имението на жирафите в Кения

Мик Джагър и Брук Шийлдс обичат жирафите. Затова постоянно отсядат в дребен хотел в предградието на Найроби в Кения. Тук на място можете да се запознаете с всеки от жирафите. Един от тях даже е кръстен на красавеца Марлон Брандо. 



Giraffe Manor е извънреден бутиков хотел, благосъстоятелност на The Safari Collection. Често именуван един от най-инстаграмираните парцели в света, Giraffe Manor е ситуиран на 12 акра частна земя в границите на 140 акра локална гора в предградието Лангата на Найроби.

Със своята величествена фасада, грациозен интериор, зелени зелени градини, слънчеви тераси и възхитителни дворове, гостите постоянно означават, че е като да се разхождате във кино лентата Out of Africa: в действителност една от дванадесетте стаи е кръстена на авторката Карън Бликсен.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР