Лятото обикновено бива свързвано с мързелива почивка на плажа, море,

...
Лятото обикновено бива свързвано с мързелива почивка на плажа, море,
Коментари Харесай

Ако се потите в жегите, просто СПРЕТЕ да ядете тези храни!

Лятото нормално бива свързвано с мързелива отмора на плажа, море, студени коктейли, слънце, почивка. Наравно с всички тези позитивни чувства са и някои неприятни моменти, вървящи ръка за ръка с горещия сезон.

Личната хигиена е измежду водещите страхове за съвсем всеки от нас и по тази причина е належащо да се замислим с какво се храним и по какъв начин можем да понижим изпотяването.

Хората се потят най-вече през лятото. Милионите потни жлези, съсредоточени главно в региона на мишници, чело и стъпала, имат задачата да изхвърлят от организма ни ненужните субстанции.

Това обаче съумява да сътвори дискомфорт на всеки от нас и да ни накара да се замислим по-сериозно върху козметиката, която употребяваме, както и това какви храни и питиета консумираме.

Ефектът на изпотяване предстои на контролиране, което в действителност е нашата добра вест. Знаете, че храната дефинира значително аромата на тялото. Тя е и основен провинен за усилване процеса по изпотяване.

Не яжте тези храни през лятото!

Почти всеки един експерт ще ви поучава през лятото да избягвате да се храните с лук, чесън и всевъзможни други пикантни храни. Те безспорно ще засилят изпотяването и няма да се чувствате по никакъв начин удобно. Не е целесъобразно също да консумирате прекалено много кофеин, черен чай, захар и газирани питиета.

Кои храни да включим в менюто си, в случай че желаеме да контролираме изпотяването?

Много е значимо да наблягате на храни, които са богато на магнезий, калций и фибри. Едни от най-подходящите са доматите, динята и ментата, която можете да прибавяте към питиета, десерти, а даже и плодови салати.

За предпочитане е да овкусявате салатите със зехтин вместо олио. Яжте повече риба и заменяйте с нея аленото месо.

Яйцата, ядките и млякото също са в листата на храните, спомагащи за понижаване процеса по изпотяване.

Не забравяйте всеки ден да пиете по една чаша чай от мента – той ще ви разхлади и ободри!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР