Лятото обичайно е сезон за почивка и свободно време. Можем

...
Лятото обичайно е сезон за почивка и свободно време. Можем
Коментари Харесай

7 неща, които трябва да почистваме по-често през лятото

Лятото всекидневно е сезон за отмора и свободно време. Можем да се радваме на по-дълги, мързеливи дни, да прекарваме повече време на слънце и даже да предприемем тези пътувания и почивки, за които сме мечтали цяла година.
 Почистване на дома и по какъв начин да го създадем за 10 минути
Как да почистим дома за 10 минути

Когато гостите решат да ни изненадат

Не всичко обаче е толкоз прелестно. С настъпването на топлото време се усилват и някои отговорности и нуждата от повече поддръжка и разчистване на нормалните неща към нас. Това е поради микробите, които се развиват повече в топлите интервали, както и поради по-честата приложимост на някои предмети на открито.

Кухни

Кухните нормално са " по-мръсни " от позиция на растежа на микробите, защото в тях има останки от храна и нараснала въздушна влага от готвенето, течаща вода в мивките, кожни мазнини и микроби. Областите към мивката и канала, масите и плотовете нормално концентрират фактори за напредък на микроорганизми и по тази причина се нуждаят от по-често разчистване през летния интервал.

Спално долни дрехи

През лятото е горещо и постоянно се потим. Потта може да сътвори удобна среда за развиване на бактерии и прахови акари в спалното долни дрехи. Затова е целесъобразно то да се перете най-малко един път седмично.
 Снимка 620919

Може и да се възползваме от топлината на открито и да сушим прането си постоянно на въздух и слънчева светлина.

Дрехи

Подобно е ситуацията и с облеклата, които носим. Заради отделяната пот от тялото, облеклата би трябвало да се перат след всяко носене. Все отново добре е да не ги хвърляме просто в коша за пране. Добре е да оставим потните си облекла да изсъхнат изцяло, с цел да предотвратим по този метод размножаването на нежеланите микроорганизми.

Климатици

През лятото климатикът всекидневно работи интензивно. И има задания, които би трябвало да изпълняваме по-често от нормалното, като да вземем за пример промяната на филтъра.

Когато филтърът се задръсти с прахуляк, нечистотия, косми от домашни любимци и други частици, се понижава въздушния поток към системата, принуждавайки я да работи по-усилено. Това води до понижаване и на енергийната успеваемост и повишение на сметките за сила, както и до по-бързо изхабяване на съставените елементи на климатика.
 Снимка 620921

Препоръчително е по-често да се почистват и вентилационните отвори, с цел да се усъвършенства качеството на въздуха, което може да понижи признаци на алергии.

Тераса

Летните вечери, прекарани на откритата тераса са чудесни и сантиментални. Честото ѝ потребление обаче може да я трансформира в леговище на нечистотия - останки от битови боклуци, по този начин и външни замърсявания. Затова е нужно всекидневно да я поддържаме.

Баня

Това помещение постоянно има потребност от разчистване, само че през топлия сезон тази нужда се ускорява поради повишеното количество влага и топлота. Добре е да чистим даже неща, за които не се сещаме толкоз постоянно, като главата на душа да вземем за пример.

И несъмнено, завесата за баня. Тя е типично място за поява на петна от плесен или мухъл - и по тази причина е добре да я изпираме най-малко един път месечно.
 Баня, завеса, мухъл, микроби, бактерии, гъбички, за какво е добре постоянно да почистваме завесата, какъв брой постоянно и по какъв начин да го вършим
Достатъчно постоянно ли перем завесата в банята

Кога и по какъв начин да го вършим

Играчки

През лятото децата не вървят на учебно заведение и прекарват повече време у дома. И употребяват по-често и играчките си. А тези предмети натрупват доста нечистотия и замърсявания през топлия сезон. Но вместо да прекарваме часове в ръчно миене на всяка играчка, може да сложим пластмасовите без акумулатори в съдомиялна машина за бързо и дейно разчистване. Но не и тези на гумена основа, предизвестяват от Real Simple.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР