Лятото неизбежно е свързано с повече пътувания, което означава, че

...
Лятото неизбежно е свързано с повече пътувания, което означава, че
Коментари Харесай

Как да запазим растенията живи, докато сме на почивка

Лятото неизбежно е обвързвано с повече пътувания, което значи, че нормално поверяваме растенията на грижите на някого. В доста случаи обаче се постанова да ги оставим на произвола на ориста, разчитайки, че ще съумеят да устоят, до момента в който ни няма.

Homes and Property ни оферират няколко съвета, с помощта на които, до момента в който ние се забавляваме, цветята ни също ще бъдат щастливи.

Различна грижа за другите цветя

Започваме като обмислим нормалната грижа за всеки тип растение, защото другите цветя имат разнообразни потребности.

Например кактусът, който нормално се полива единствено един път на две седмици през лятото, няма да се разтревожи изключително от нашето неявяване, до момента в който на мира си получава дневната доза слънчева светлина.

Също по този начин някои " по-сочни " растения (като алоето например) устоят без вода, тъй като я задържат в листата си.

Разбира се, има и такива, които имат потребност от по-често хидратиране. Препоръчително е първо да ги полеем щедро, след което да се уверим, че е останала вода и в чинийката или кашпата им (в някои случаи може и леген), от където могат да си набират в допълнение.

Без директна слънчева светлина

Слънчевите лъчи ще изсушат почвата на растенията по-бързо, по тази причина предлагаме да не се оставят на директна светлина.

Въпреки че нашите растения нормално са щастливи в светли пространства, техните нови по-тъмни условия ще причинят по-малко вреди от сухата почва, до момента в който сме надалеч и не можем да ги поливаме.

Да ги създадем другари

Групирането на всички растения дружно е един остроумен трик, защото те ще основат мокър микроклимат едно към друго, което ще понижи негативните резултати от рядкото поливане.

Едно хубаво потапяне във ваната преди да тръгнем няма да им е ненужно също. Ако е изключително горещо, слагането на пласт от мокър вестник върху горната част на почвата също ще помогне да се резервира влагата.

Джаджи

Има относително положителни джаджи, които оказват помощ на растенията да не изсъхват, до момента в който нас ни няма. Такива са водните крушки, които последователно капят вода в почвата на растението, с цел да остане хидратирано.

Други употребяват капкова напоителна апаратура, от която растенията изсмукват вода, в случай че е им е належащо.

Биберон

Поставяме единия завършек на влажно парче плат в почвата, а другия в чаша вода. Тъй като растението се нуждае от по-голяма мокрота, то ще изсмуква от плата напоената вода.

Приятел в потребност се познава

Ако въпреки всичко имаме шанс с другар, който обича растенията, постоянно можем да го помолим да ги наглежда. Така сигурно ще ни е по-спокойно и няма да се тормозим, че някое ще изсъхне. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР