Лятото на 2022 г., белязано от жеги и голяма суша,

...
Лятото на 2022 г., белязано от жеги и голяма суша,
Коментари Харесай

Това лято е най-топлото, регистрирано някога в Европа - Свят

Лятото на 2022 година, белязано от жеги и огромна суша, е най-топлото, записано в миналото в Европа, заяви европейската работа " Коперник " за мониторинг на земната повърхнина, съобщи Агенция Франс Прес. 

Тази година междинните температури са " най-високи, както за август, по този начин и за цялото лято ", като надвишават с 0,4 градуса за трите месеца тези от 2021 година, когато е предходният връх, означават от  " Коперник ".

За интервала 1991 - 2000 година те надвишават междинното за сезона с към 1,34 градуса по Целзий. Температурите през август са рекордни - с цели 1,72 градуса по Целзий над междинното за интервала 1991 - 2000 година

" Интензивната поредност от горещи талази в Европа, съчетана с необикновени условия на засушаване, докара до рисково лято с рекордни температури, суша и пожари ", съобщи основният академик в европейския институт " Коперник "  Фрея Вамборг.

Тя означи, че сушата и пожарите в доста елементи на Европа се отразиха на обществото и природата по разнообразни способи и напомни, че предходният сходен връх беше поставен преди година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР