Лятото на 2017 г. – тайна среща на луксозна яхта,

...
Лятото на 2017 г. – тайна среща на луксозна яхта,
Коментари Харесай

Как една среща на яхта промени политическата история на Косово

Лятото на 2017 година – загадка среща на първокласна яхта, акостирала в крайбрежния черногорския град Будва и една фотография, която след време ще се окаже основна в историята на Косово.
Снимката, изпратена до организацията за проверяваща публицистика OCCRP, демонстрира трима мъже и две дами, седнали на бели кожени дивани, наслаждавайки се на храна и диалози. Данните на времето и местоположението на срещата се основават на думите на анонимния източник, дал фотографията. Все още не се знае кои са дамите. Мъжете обаче са разпознати – Паколи, Ракич и Радойчич, които споделят храна на яхта с двете неидентифицирани дами.
Мъжът, облечен в бяла риза в средата на фотографията, е, Бехджет Паколи – богат косово-албански предприемач, който управлява политическо придвижване, което спомогна в огромна степен за извоюването на независимостта на Косово от Сърбия. Паколи за малко беше президент на страната, а сега е външен министър на Косово. На масата до него са две фигури виновни за тъкмо противоположното – етническото разделяне на Косово. Единият е Горан Ракич, който по това време беше определен за водач на " Сръбска листа " – партията на сръбското малцинство в Косово " Сръбска листа ". Другият – Милан Радойчич, за който се приказва, че е мощна фигура на проведена престъпност и заместник-председател на " Сръбска листа ".

Goran Rakić, Milan Radoičić, and Behgjet Pacolli dining on a yacht in Montenegro, 2017. Oil on canvas, @KRIKrs.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР