Лятото идва, а с него и новите тенденции в храната

...
Лятото идва, а с него и новите тенденции в храната
Коментари Харесай

5 тенденции в кухнята през лято 2018

Лятото идва, а с него и новите трендове в храната и напитките. Тази година те са реформаторски и - естествено - по-здравословно ориентирани. Представяме ви 5-те нови течения в ресторантьорството, които ще бъдат известни през лято 2018. Класацията е на Би Би Си.

1. Безалкохолни питиета вместо спиртни коктейли



Безалкохолните питиета се трансформират в тенденция в хранително-вкусовата индустрия, вследствие на което супермаркетите ще продават повече безалкохолни, в сравнение с спиртни питиета. Тонизиращи води с забавни усети, безалкохолни " спиртни питиета " и растителни миксове ще са шлагер това лято.

2. Зелен и билков чай вместо кафе



Чаят става все по-популярна напитка. Продажбите на билков и зелен чай не престават да порастват, тъй че е евентуално тази напитка да откри почетно място в менюто на всяко заведение. Хората стартират да гледат на чая със същата респект като на кафето поради многочислените му разновидности.

3. Храни, съдържащи ноотропик



Ноотропикът е хранителна добавка - " храна за мозъка ". Този тип храни са наричани още умни опиати (smart drugs). Подобряваt когнитивните функционалности на мозъка. Къде да ги открием? Опитайте с куркума, сьомга, яйца, листа от глухарче, с цел да поддържате паметта и концентрацията си на равнище.

4. Четвърто хранене



Брънч (обяд и закуска), бринър (обяд и вечеря), обяд... Сега имаме четвърти вид на ден хранене. Това е нова наклонност, чиято известност от ден на ден се покачва.

" Ние ядем друго. Имаме закуска за обяд, вечеря за обяд - всичко е все по-смесено. Четвъртото хранене в действителност е за наслаждение ", изяснява Мур.

5. Южноамериканска кухня



Мексиканската, перуанската и бразилската храна доближават нови равнища на консумация. Въпреки че китайските ястия към момента държат първо място по известност, червените картофи, бялата и червена царевица и черните семена киноа се изкачват нагоре.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР