Лятото е все по-близо, а Великден е след броени дни.

...
Лятото е все по-близо, а Великден е след броени дни.
Коментари Харесай

Защо трябва да нарушим диетата си по Великден

Лятото е все по-близо, а Великден е след броени дни. Ако съблюдаваме постите, сигурно чакаме празника с неспокойствие, с цел да прегрешим най-много с месо. Но в случай че сме на хранителен режим, с цел да се сдобием с съвършено тяло за плажа, празници като този се оказва съществено тестване за душeвността ни.

Дали обаче не трябва да вкусваме нищо от великденската софра, в случай че сме на диета, е въпрос, на който може да получим повече от един отговора. Със сигурност ще се покажем като човек със мощна воля, в случай че не нападнем козунаците в неделя. Но психолозите имат и една друга доктрина, която май ни харесва повече.
 Снимка 419947

Много хубаво не е на хубаво. Това предписание важи с цялостна мощ и за рестриктивните мерки, които си слагаме, когато желаеме да отслабнем. Ако изпадаме в крайности е много евентуално душeвността ни да не издържи на този спартански режим. Най-възможно е това да се случи точно по празниците, когато всички към нас се любуват освен на компанията си, само че и на храната.

Затова, по-добре да се отдадем на изкушението, в сравнение с сме това да попаднем в серпантина на йо-йо резултата . Ако една вечер доста ни се приядат шоколадови яйца да вземем за пример, няма потребност да ограничаваме желанието си, щом през останалото време съблюдаваме уравновесен режим. Със сигурност в този ден за провинение ще успеем да усетим и същинското наслаждение от храната.
 Снимка 419950

Хора, които са пристрастени към сладкото, споделят с клинични психолози, че когато си разрешават да хапнат шоколад намерено, пред всички, по-късно по-лесно се връщат в релсите на диетата , в сравнение с в случай че го вършат скрито и " незаконно ", написа Daily Mail.

Няма смисъл и да се тъпчем с големи количества здравословна храна, която обаче не желаеме да ядем, с цел да можем по-късно да се наградим с един десерт. Важно предписание е и да се насладим на храната, която толкоз доста желаеме , да й отделим време й внимание, а не просто да я хапнем скрити някъде в ъгъла.
 Лошата диета е по-опасна от цигарите
Лошият метод на хранене е по-опасен от цигарите

Един на всеки пет случая на гибел е привързан с неприятна храна

А и когато получим нещо, което доста желаем, то мигновено става доста по-малко привлекателно. Затова няколко късчета шоколад в точния момент постоянно са по-добра концепция от цяла опаковка, когато към този момент волята ни съобщи.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР