Лятото е време за отглеждане на любимите плодове, зеленчуци, билки

...
Лятото е време за отглеждане на любимите плодове, зеленчуци, билки
Коментари Харесай

Ето кои са най-подходящите плодове и зеленчуци за засаждане през есента

Лятото е време за развъждане на обичаните плодове, зеленчуци, билки и подправки и събиране на реколтата, само че не е единственият сезон, в който може да засаждате горепосочените. Ще ви разкрием кои са най-подходящите плодове и зеленчуци за засаждане при започване на есенния сезон, с цел да се радвате на добра годишна продукция и обилие по-късно. В публикацията ще прочетете за коренови зеленчуци, листните, разнообразни плодове и билки. Нека забележим и препоръките:

Коренови зеленчуци

Някои коренови зеленчуци като да вземем за пример репички, цвекло и ряпа са изцяло подобаващи за засаждане през есента или края на лятото. Най-добре е да го сторите в интервала сред 15 август и 15 септември за репичките; ряпа – в последните августовски дни; цвекло – сред юли-август. Всичко зависи и от климата във вашия регион. Ако се намирате на по-топло място, ви съветваме да отложите засаждането с малко повече дни от посочените, тъй като кореноплодните е виреят добре в области с към момента високи температури през септември. Например в южните, югозападните и западните територии.

Листни зеленчуци

Разбира се, че това са по този начин обичаните ни за зимата салати като маруля и спанак. Тяхното засаждане предлагаме да се случва сред 15 август и първите дни на септември. До месец-месец и половина след засаждането ще са подготвени за обиране. И идват навръх време за студените дни. Може да разнообразявате със салатите, като всякога изпробвате нова рецепта. Спанакът е доста потребен за организма ни, защото е богат на витамини, желязо, калций, магнезий и други Ако го засадите през първата половина на август, до септември или октомври месец реколтата към този момент ще е подготвена.

Плодове

Към най-любимите есенни плодове спадат и ябълките. Много от сортовете ябълки са с подготвена за обиране годишна продукция едвам към края на август или септември. Друг плод, който вирее есента, е малината, колкото и необичайно да ви звучи. Всесезонните малини дават годишна продукция за 2-3 седмици от засаждането им, някои сортове имат късни сезони на зреене, съвпадащи тъкмо с есенното засаждане.

Билки

Билките се употребяват за топлите чайове през зимата, а и за подправяне на доста ястия. Може да засадите през есента доста от типовете едно- и двугодишни билки. Чесън, гръцки риган, розмарин, мащерка и култивиран чай са единствено част от тях. Те могат да се засадят както в края на лятото, по този начин и при започване на есента. Действайте и ще имате пресни и домашно отгледани билки за чайовете и зимните ястия.

Няма нищо по-хубаво от домашно отгледан артикул, по тази причина при опция, засадете най-малко един от посочените плодове/зеленчуци или билки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР