Лятото е време на вълнение и очакване, тъй като бележи

...
Лятото е време на вълнение и очакване, тъй като бележи
Коментари Харесай

Малта - любимата дестинация за това лято

Лятото е време на неспокойствие и очакване, защото бележи началото на живот, изпълнен с завършения и нови прекарвания. Топлото време и по-дългите дни обезпечават съвършения декор за предприемане на нови пътувания и проучване на нови благоприятни условия. Независимо дали става въпрос за пътешестване до нова дестинация, или откриванена ново занимание, лятото е идеалното време да излезете от зоната на комфорт и да прегърнете нови благоприятни условия. Очакването на лятото може да сътвори чувство за неспокойствие и мотивация за обмисляне и сбъдване на фантазии, подготвяйки сцената за живот, цялостен с завършения.

Създаването на Bucket List е още един потребен инструмент за реализиране на фантазии през лятото. Нещата, които желаеме да създадем или местата, които желаеме да посетим. Създаването на подобен лист може да ви помогне да се фокусирате върху това, какво е най-важното за вас и да се посветите на постигането на тези цели.

Лятото е интервалът, когато имаме опцията да сътворяваме мемоари и да изживеем незабравими моменти. И Малта ще накара да се наслаждавате на лятото. 

Малта е една дребна по размери страна, огромна е колкото София, само че крие в себе си невъобразим сексапил, който ще помните вечно. Малта е на входа към безкрайното синьо море. Тя е като рицар без ризница, който е подготвен да падне с достолепие за страната си. Тя е срещата на разнообразни владичества, атакувана и оживяла до ден сегашен в цялата си хубост, в която я видях. Сигурна съм, че ще оставите парченце от сърцето си на острова и ще желаете да се върнете още веднъж.



Освен красивите плажове, които си заслужава да изследвате, Малта предлага и богата просвета и кухня. Опитването на малтийски ястия е наложителна част от визитата ни там.  

Ето и 3 места, които наложително би трябвало да посетите!

Валета

Там, където е сякаш вечното лято, ще откриете величествени здания, които се издигат суетно над площадите. Там са балконите и прозорците боядисани хармонично в разнообразни цветове, които наложително би трябвало да разгледате в центъра на Валета , където е и нашата първа спирка. Красив град с прелестна панорама към морето. Докато се разхождате из скритите улици, ще бъдете очаровани от цветните балкони, които красят доста от постройките. Балконите са доказателство за богатата история и културни въздействия на града и прибавят неповторим сексапил към улиците на Валета.



Във Валета има доста кафенета, където можете да се отпуснете и да се насладите на атмосферата на града. Те са проектирани в червени и зелени цветове, които отразяват неповторимия темперамент на Малта, и оферират огромно многообразие от храни и питиета. Можете да опитате  локални деликатеси като пастици, пикантни сладкиши, цялостни с рикота или грах.

Ресторантите във Валета оферират неповторима композиция от усети и културни въздействия. Кухнята е мощно повлияна от близостта му до Северна Африка и Близкия изток и в менюто ще намерите ястия като кускус, тажин и фалафел. Ресторантите сервират и обичайни малтийски ястия като заешка яхния и рибена чорба.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР